Ολυμπιακός: Όταν οι δύο 11άδες γίνουν μία...

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει δει σε συνθήκες υψηλής έντασης όλους τους παίκτες του. Ευθύνη του πλέον είναι να επιλέξει τους ιδανικότερους για το ΟΑΚΑ και για τις νίκες. 

Ολυμπιακός: Όταν οι δύο 11άδες γίνουν μία...

Με τον ΠΑΟΚ έπαιξαν οι Γιαννιώτης, Ομάρ, Τσιμίκας, Μεριά, Βούκοβιτς, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Φορτούνης, Λάζαρος, Ποντένσε, Χασάν. Στρίμωξαν για τα καλά τον αντίπαλο, τον είχαν σαν τη γάτα με το ποντίκι και τελικά έχασαν από την αστοχία στην επίθεση και ένα λάθος στην άμυνα.

Με την Μίλαν αγωνίστηκαν οι Σα, Τοροσίδης, Κούτρης, Μιράντα, Σισέ, Γκιγιέρμε, Νάτχο, Τουρέ, Φετφατζίδης, Ναουέλ και Γκερέρο. Είχαν τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το 70΄σε μία επιβλητική εμφάνιση, έφτασαν κοντά σε έναν ιστορικό θρίαμβο και μέσα σε 10 λεπτά έχασαν τα πάντα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, από καθυστερημένη αντίδραση στις αλλαγές του Γκατούζο, έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στις φάσεις και φυσικά επειδή οι αστέρες της Μίλαν μπορούν ανά πάσα στιγμή να κάνουν τη διαφορά.

Ο Ολυμπιακός πήρε πολλά από πλευράς αυτοπεποίθησης στα δύο προηγούμενα παιχνίδια του. Έδειξε ότι έχει τη δυνατότητα και να παίζει παραγωγικό ποδόσφαιρο δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες στην έδρα του, αλλά και να είναι απολύτως ανταγωνιστικός στην Ευρώπη και μάλιστα σε πολύ δύσκολες έδρες όπως είναι το Σαν Σίρο, έστω κι αν στο παιχνίδι της Πέμπτης είχε γίνει το «Καραϊσκάκη» της Ιταλίας με τις εκδηλώσεις των χιλιάδων φίλων του Ολυμπιακού που βρέθηκαν κοντά στην ομάδα.

Όπως, όμως, έχει ήδη επισημανθεί κι από άλλους αρθρογράφους στο «ΦΩΣ» και στο fosonline.gr, έχει φτάσει η ώρα που ο Ολυμπιακός θα πρέπει εκτός από τις εντυπώσεις να κερδίζει και ουσία. Υπομονή υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει για την ομάδα, ωστόσο οι νίκες είναι αυτές που θα δώσουν μεγαλύτερη δύναμη τόσο στην ίδια την ομάδα όσο και σε όσους χρειάζεται να κάνουν υπομονή επειδή ακριβώς είναι μια νέα ομάδα.

Για τον Πέδρο Μαρτίνς που έχει δει όλους τους παίκτες του ρόστερ του σε μεγάλα παιχνίδια όπως αυτά με τον ΠΑΟΚ και την Μίλαν, έχει φτάσει η ώρα να πάρει τις ιδανικές αποφάσεις για τη δημιουργία μιας ενδεκάδας ακόμη πιο δυνατής και αποτελεσματικής. Η οποία μπορεί να μην είναι ντε φάκτο είτε έτσι (όπως με τον ΠΑΟΚ) είτε αλλιώς (όπως με την Μίλαν), αλλά να έχει επιλογές και από τις δύο που χρησιμοποιήθηκαν. Με το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ να έρχεται άμεσα, την ανάγκη αποτελέσματος να είναι πια επιτακτική και την ευστοχία στη «μίξη» που απαιτείται από πλευράς προπονητή να είναι άκρως απαραίτητη, ώστε να αποκτήσει ουσία η καλή παρουσία που έχει ο Ολυμπιακός στα γήπεδα της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Ιδανικές 11άδες μπορεί να προτείνει ο καθένας, αναλόγως με τα γούστα του. Την ιδανική 11άδα, αυτή που την Κυριακή θα φέρει όχι μόνο καλή εμφάνιση αλλά και αποτέλεσμα, πρέπει να την βρει πια ο Μαρτίνς έχοντας την πολυτέλεια τόσων πολλών επιλογών και έχοντας δει όλους τους παίκτες σε συνθήκες αγώνων υψηλής δυσκολίας. Δεν είναι εύκολο, αλλά ποιός είπε ότι είναι εύκολο να είσαι ο προπονητής του Ολυμπιακού;