Μποροβήλος: «Ουδείς αναντικατάστατος»

Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος μίλησε για τον Μίλαν Ράσταβατς αλλά και τους Μπαράλες, Ιγκλέσιας που δεν συνεχίζουν στην ομάδα.

Μποροβήλος: «Ουδείς αναντικατάστατος»

Ο Γιώργος Μποροβήλος, άνοιξε την παρουσίαση του Μίλαν Ράσταβατς: «Είμαστε χαρούμενοι που η ομάδα μας για 17η συνεχή χρονιά θα είναι στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας μας. Ο Αστέρας είναι μέσα στις τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν ανελλιπώς αυτά τα χρόνια στη Super League. Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και ο Αστέρας έχουν αυτή την τιμή. Είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί κάποιοι το ξεπερνούν έτσι αυτό.

Εμείς ως Αστέρας μας αρέσει και δεχόμαστε τις κριτικές. Υπάρχουν όμως δυο κατηγορίες, η καλοπροαίρετη και η κακοπροαίρετη. Η πρώτη είναι καλοδεχούμενη. Είναι το αλάτι στο φαγητό. Φαγητό χωρίς αλάτι δεν είναι νόστιμο. Η κακοπροαίρετη μας ενοχλεί, επειδή δεν είναι εποικοδομητική και δεν αποβλέπει στο να βελτιωθούμε, εμείς η ομάδα και ο οργανισμός Αστέρας.

Τι άλλο να περιμένει κανείς από μια ομάδα που έχει πάει πέντε φορές στην Ευρώπη, δυο στους ομίλους και έφερε τεράστια ονόματα σε μια μικρή πόλη όπως η Τρίπολη; Χωρίς την παρουσία των ευεργετών μας, κ. Μπάκου και κ. Καϋμενάκη η ομάδα θα ήταν στην Γ' ή το πολύ στη Β' Εθνική. Περίπου 30 παιχνίδια στην Ευρώπη, τέσσερις ημιτελικοί Κυπέλλου, ένας τελικός. Τι να πει κανείς; Αυτά δεν μπορεί να τα ξεπερνάει κανένας. Έχουν γίνει αρκετά λάθη και παραλείψεις. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο αλλά αυτά που έχει καταφέρει ο Αστέρας είναι πάρα πολύ σημαντικά.

Βέβαια δεν είναι ωραίο να αναφέρεται κάποιος παρελθόν. Καλά αυτά αλλά όλους μας ενδιαφέρει τι θα γίνει στο μέλλον. Σήμερα έχουμε την τιμή και τη χαρά να παρουσιάζουμε τον νέο μας προπονητή, τον κ. Μίλαν Ράσταβατς, ο οποίος δεν είναι και τόσο... καινούργιος. Ήταν 2,5 χρόνια στην ομάδας μας. Όλοι όσοι ασχολούνται με τον χώρο του ποδοσφαίρου σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο γνωρίζουν πώς είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, όχι μόνο στην ομάδα μας. Έχει δείξει τι εστί τεχνικός Ράσταβατς και τι εστί άνθρωπος Ράσταβατς. Γι' αυτό εμείς του εμπιστευόμαστε αυτή η θητεία να είναι καλύτερη από την πρώτη και να ζήσουμε ανάλογες ή καλύτερες στιγμές. Φίλε Μίλαν Ράσταβατς καλώς όρισες στην οικογένεια μας. Καλώς όρισες στην οικογένεια σου. Εύχομαι υγεία και επιτυχίες».

Για τις αποχωρήσεις Μπαράλες και Ιγκλέσιας: «Ουδείς αναντικατάστατος. Τα νεκροταφεία είναι γεμάτα... αναντικατάστατους. Δύο άνθρωποι αν θα αφήσουν αυτό το καράβι θα πάει στον πάτο. Ο Μπάκος και ο Καϋμενάκης. Όλοι οι υπόλοιποι από διοικητικό έως αγωνιστικό κομμάτι είναι αναλώσιμοι και μπορούν να αντικατασταθούν Μεγάλη η προσφορά και των δυο ποδοσφαιριστών αλλά το ποδόσφαιρο είναι οργανισμό που ανανεώνεται. Διοικητικά, τεχνικά και αγωνιστικά. Κανένα πρόβλημα δεν θα υπάρξει αν δεν φύγουν οι καπεταναίοι».

Για τις εγκαταστάσεις της ομάδας και τη συνεργασία με τις τοπικές Αρχές: «Ήδη έχουν εξαγγελθεί κάποιες αλλαγές στις εγκαταστάσεις μας. Γίνεται ένα καινούργιο γήπεδο με διόλου ευκαταφρόνητο κόστος. Θα βελτιωθούν και τα γήπεδα όλο το καλοκαίρι. Τόσο το κεντρικό όσο και τα βοηθητικά μας. Η πόλη μας από πλευράς πληθυσμού δεν είναι η μεγαλύτερη αλλά έχει 17 χρόνια στη Super League, χωρίς να υπάρχει άλλη ομάδα από την Πελοπόννησο. Αν ο Αστέρας έχει την πορεία που περιμένουμε και την συμπαράσταση των φιλάθλων μας, παρόλο που τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε στο γήπεδο τον κόσμο που θα θέλαμε. Είχαμε τρία χρόνια Covid, επιλογή της διοίκησης να μην δίνουμε εισιτήρια στους μεγάλους αγώνες, η οποία είναι και η αιτία που είχαμε τόσο λίγα εισιτήρια. Οι σχέσεις μας με τις τοπικές Αρχές είναι πάντα καλή. Θα δούμε πως θα βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις μας».