Κορδόν - Μαρτίνεθ: Τα αφεντικά του Ρέντη

Ο Ολυμπιακός κατάφερε και ξεπέρασε αυτά τα εμπόδια, έστω και αν άργησε, αλλά αυτό συνέβη διότι ήταν αποφασισμένος να φτάσει σε έναν στόχο και όχι να πάει σε μία λύση που θα… ανακύκλωνε την περσινή σεζόν. Το δίδυμο Κορδόν - Μαρτίνεθ πέτυχε στη Γρανάδα που είχαν συνεργαστεί ξανά και η πρόθεση του 59χρονου προπονητή ήταν ξεκάθαρη.

Κορδόν - Μαρτίνεθ: Τα αφεντικά του Ρέντη

Αντόνιο Κορδόν και Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχουν μπει ήδη στον Ρέντη και έχουν πιάσει δουλειά. Είναι λογικό ο κόσμος του Ολυμπιακού να αγωνιά και να θέλει να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες για τους δύο Ισπανούς που έχουν πάρει στα χέρια τους τα κλειδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Πρώτα απ’ όλα, η απόφαση των Πειραιωτών να προσλάβουν έναν αθλητικό διευθυντή και να του δώσουν τα ηνία του κλαμπ ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Η παρουσία του Κορδόν, άλλωστε, αποδείχτηκε καταλυτική για να πει το «ναι» ο Μαρτίνεθ και να έρθει στη χώρα μας. Και εδώ αξίζει να σημειώσουμε κάποια πράγματα. Η αντίδραση που υπήρξε όταν έγινε γνωστό πως ο Ολυμπιακός κλείνει τον πρώην προπονητή της Εσπανιόλ ήταν «ποιος Μαρτίνεθ;». Αλήθεια, ρώτησε κανείς τον Μαρτίνεθ αν ήθελε να έρθει ή αναρωτήθηκε κανείς πόσο εύκολα πήρε την απόφαση να έρθει; Και σε αυτό έχουν παίξει ρόλο τόσο η κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου όσο και όσα έγιναν την περασμένη σεζόν στον Ολυμπιακό. Δημιουργήθηκε μία μείξη φημών που έκανε τα πράγματα πολύ δύσκολα.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε και ξεπέρασε αυτά τα εμπόδια, έστω και αν άργησε, αλλά αυτό συνέβη διότι ήταν αποφασισμένος να φτάσει σε έναν στόχο και όχι να πάει σε μία λύση που θα… ανακύκλωνε την περσινή σεζόν. Το δίδυμο Κορδόν - Μαρτίνεθ πέτυχε στη Γρανάδα που είχαν συνεργαστεί ξανά και η πρόθεση του 59χρονου προπονητή ήταν ξεκάθαρη: ήθελε στον πάγκο έναν άνθρωπο που τον ήξερε και είχε δουλέψει ξανά μαζί του. Το αν θα πετύχουν ή όχι στον Ολυμπιακό κανείς δεν μπορεί να το ξέρει. Είναι κάτι που θα το δείξει ο χρόνος.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν βάλει τα πράγματα σε σωστή βάση, αλλά για να δουν αποτελέσματα θα πρέπει να έχουν υπομονή. Είναι βασικό αυτό για να μπορέσει το ισπανικό δίδυμο να αποδώσει ή τουλάχιστον να φανεί τι έχει σκοπό να κάνει. Εκτός από υπομονή, χρειάζεται και θωράκιση, τόσο του προπονητή όσο και του αθλητικού διευθυντή. Στα καθαρά ποδοσφαιρικά, δεν χρειάζεται να έχουν όλοι άποψη. Το τι μπορεί να λένε στο καφενείο ή στα γραφεία τους είναι άλλο θέμα, αλλά όχι να τα μεταφέρουν στον Ρέντη. Και σε πρώτη φάση ο Αντόνιο Κορδόν και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δείχνουν ότι δεν θέλουν και… πολλά πολλά. Δεν τους αρέσει να μπλέκονται πολλοί στα πόδια τους και στον Ρέντη το κουμάντο θέλουν να το κάνουν αυτοί.

Όσον αφορά τον Μαρτίνεθ, θα χρειαστεί και μεταγραφική θωράκιση, αφού ο τρόπος που θέλει να παίξει είναι πολύ απαιτητικός και χρειάζεται ποδοσφαιριστές με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Θέλει να δημιουργήσει μία ομάδα που θα παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο και θα πρεσάρει ψηλά. Ο Μαρτίνεθ δεν είναι προπονητής που θα προσαρμοστεί στους παίκτες που έχει. Υπηρετεί ένα συγκεκριμένο πλάνο παιχνιδιού και αυτό θα εφαρμόσει, ακόμη κι αν αποτύχει. Επομένως πολλά εξαρτώνται από τους παίκτες που θα έρθουν και κατά πόσο θα ταιριάζουν στη φιλοσοφία του 42χρονου κόουτς, ο οποίος δεν είναι διατεθειμένος να αλλάξει κάτι στο στυλ παιχνιδιού του. Το σίγουρο είναι πως θα χρειαστεί χρόνος και επίσης αρκετή δουλειά από τους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στο ρόστερ της ομάδας του Πειραιά. Δεν θα πρέπει να μας φανεί καθόλου περίεργο αν δούμε να ζητάει μεταγραφές σε θέσεις όπου αυτήν τη στιγμή θεωρούμε δεδομένο πως ο Ολυμπιακός είναι γεμάτος. Όπως και να ‘χει, πρόκειται για ένα πρότζεκτ που έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο θα στηριχτεί απ’ όλο τον Οργανισμό.