ΑΕΚ: Ούγγρος δημοσιογράφος έγραψε για «όχι» της Φερεντσβάρος σε πρόταση 1 εκατ. ευρώ για Σάμι Μαέ!

Ούγγρος δημοσιογράφος έγραψε στο «twitter» ότι πρόταση της AEK, ύψους 1 εκατ. ευρώ προς την Φερεντσβάρος για τον Bελγομαροκινό στόπερ Σάμι Μαέ απαντήθηκε αρνητικά, «κατεβάζουν» το θέμα στην «Ένωση»

ΑΕΚ: Ούγγρος δημοσιογράφος έγραψε για «όχι» της Φερεντσβάρος σε πρόταση 1 εκατ. ευρώ για Σάμι Μαέ!

Το όνομα του Σάμι Μαέ ήρθε στο ρεπορτάζ της AEK.

Ο 26χρονος διεθνής (με τις νεανικές ομάδες του Βελγίου και τη «μεγάλη» του Μαρόκου) κεντρικός αμυντικός της Φερεντσβάρος προέκυψε από «τιτίβισμα» του Ούγγρου δημοσιογράφου Μπενσέ Μπονσάκ, που γράφει πως «η ΑΕΚ έχει επίσημο ενδιαφέρον για τον Σάμι Μαέ. Ο παίκτης θέλει να φύγει, όμως ο σύλλογος θέλει να τον κρατήσει. Ο ελληνικός σύλλογος που ενδιαφέρεται (σ.σ. είχε γράψει νωρίτερα για ελληνικό ενδιαφέρον) είναι η ΑΕΚ και είναι πρόθυμη να δώσει αγώνα», ενώ λίγο αργότερα επανήλθε και σημειώνει: «Η Φερεντσβάρος απέρριψε ήδη την πρώτη πρόταση της ΑΕΚ η οποία έφτανε το 1 εκατ. ευρώ, θεωρώντας ως πολύ μικρό το εν λόγω ποσό για έναν παίκτη-κλειδί όπως ο Σάμι Μαέ»

Σύμφωνα με πληροφορίες όντως ο Μαέ είναι από τους παίκτες που έχει εξετάσει σοβαρά η ΑΕΚ αλλά αυτή τη στιγμή άλλη είναι περίπτωση που έχει προχωρήσει η «Ένωση» για το κέντρο της άμυνάς της.

Για το λόγο αυτό ...κατεβάζουν το θέμα του (ύψους 188 εκατ.) στόπερ που γεννήθηκε στο Βέλγιο, με καταγωγή από το Μαρόκο. Στην Φερετσβάρος ανήκει από τον Φλεβάρη του 2021 και το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2024. Την περασμένη σεζόν έπαιξε συνολικά σε 29 αγώνες έχοντας και δυο γκολ και μία ασίστ σε 2.335’. Παίκτης με Ευρωπαϊκές παραστάσεις (πέρυσι έκανε 5 συμμετοχές στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και έξι στους ομίλους του Γιουρόπα).

Ο Μαέ είναι 10 φορές διεθνής με την εθνική Μαρόκου. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Σταντάρ Λιέγης, Μάαστριχτ και Σιντ Τρούιντεν, πριν πάρει μεταγραφή για τη Φερεντσβάρος έναντι 500 χιλιάδων ευρώ.

Άγνοια για Ντιέγκο Ρέγες

Την ίδια στιγμή πιο κατηγορηματικοί ήταν στους «κιτρινόμαυρους» στην επαναφορά στο προσκήνιο του ονόματος του Ντιέγκο Ρέγες

«Δεν υπάρχει θέμα» λένε στην ΑΕΚ, για τον στόπερ της Τίγκρες σε απάντηση των δημοσιευμάτων από το Μεξικό.

Είχε προηγηθεί εκείνο του «FOX Sports» ότι ο Ματίας Αλμέιδα επιθυμεί την απόκτηση του 30χρονου Μεξικανού αμυντικού, μετά από εκείνη του συμπατριώτη του Πινέδα. Κάτι τέτοιο ωστόσο φαίνεται πως δεν ευσταθεί για τον ύψους 191 εκατοστών, διεθνή (65 φορές), κεντρικό αμυντικό που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Πόρτο, Ρέαλ Σοσιεδάδ, Εσπανιόλ, Φενέρμπαχτσε και Λεγκανές, ενώ από το 2019 έχει επιστρέψει στην πατρίδα του. Στο πρώτο μισό της σεζόν είχε θέση βασικού, τους τελευταίους μήνες έχει χάσει τη θέση του στην ομάδα και αναμένεται να αποχωρήσει.

Με τη φανέλα της Τίγκρες μετράει συνολικά 100 συμμετοχές (5 γκολ), ενώ στο Μεξικό έχει παίξει και με την Αμέρικα (94 συμμετοχές – 3 γκολ). Ο Ματίας Αλμέιδα γνωρίζει τον Ρέγες από τη θητεία του στο Μεξικό, ενώ φέρεται να είχε εξετάσει την περίπτωσή του και το καλοκαίρι που πέρασε.