Ολυμπιακός: Τι σημαίνει ο αποκλεισμός Βούκοβιτς, Λάζαρου

Οι επιλογές στήριξης και γιατί ο Μαρτίνς κάνει μεγάλο ροτέισον στο Μιλάνο ενόψει ΑΕΚ. 

Ολυμπιακός: Τι σημαίνει ο αποκλεισμός Βούκοβιτς, Λάζαρου

Με αφορμή κάποια σχόλια σχετικά με την απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς να αφήσει εκτός αποστολής για το παιχνίδι με την Μίλαν τον Γιάγκος Βούκοβιτς, στο αμέσως επόμενο παιχνίδι μετά το αυτογκόλ με τον ΠΑΟΚ, θα πρέπει να διευκρινιστούν ορισμένα πράγματα. Τόσο για την επιλογή σχετικά με τον Σέρβο όσο και για για την γενικότερη τακτική του Πορτογάλου τεχνικού να αλλάξει πολλά πράγματα στο παιχνίδι με την Μίλαν ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Αρχικά είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα Βούκοβιτς. Ο Μαρτίνς εξακολουθεί να τον εμπιστεύεται απολύτως και με αυτόν βασικό θα πάει στη συνέχεια, διότι πολύ απλά θεωρεί ότι είναι ο πλέον αξιόπιστος από τους στόπερ του. Από την αρχή της σεζόν συμβαίνει αυτό και δεν πρόκειται να αλλάξει λόγω της άτυχης στιγμής, αλλά και γενικότερα της όχι τόσο καλής απόδοσης του Σέρβου στο προηγούμενο ματς.

Ο αποκλεισμός του είναι ξεκάθαρα για φρεσκάρισμα. Όπως είναι και του Μπουχαλάκη. Κυρίως του Ομάρ που δεν έχει λείψει ούτε ένα λεπτό απ' όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος και Ευρώπης μέχρι σήμερα. Ο Λάζαρος χρειάζεται κι αυτός ανάσες γιατί δείχνει το τελευταίο διάστημα μακριά από τον καλό εαυτό του και η παρουσία του στο ΟΑΚΑ την Κυριακή θα είναι αποφασιστική, διότι πέραν των δεδομένων θα έχει και ένα λόγο παραπάνω για να αποδώσει στο άριστα απέναντι στην πρώην ομάδα του και σε ένα εχθρικό κλίμα που θα διαμορφωθεί σε βάρος του.

Ούτε θα σημαίνει κάτι φυσικά εάν ο Μαρτίνς βάλει τον Σα στο Σαν Σίρο και αφήσει στον πάγκο τον Γιαννιώτη. Ή δεν ξεκινήσει ο Φορτούνης, ενδεχομένως και κάποιος ακόμα από τους βασικούς του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Σε γενικές γραμμές με τη γνωστή ομάδα θα πρέπει να περιμένουμε τον Ολυμπιακό την Κυριακή, αλλά φυσικά ο Μαρτίνς δεν πρόκειται να είναι δογματικός εφόσον δει κάτι εξαιρετικό από κάποιον ή κάποιους που θα χρησιμοποιηθούν απέναντι στην Μίλαν. Με πρώτο υποψήφιο τον Γκιγιέρμε, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή πιο κοντά απ' όλους τους έως τώρα εφεδρικούς στο βασικό σχήμα για το ΟΑΚΑ και τη συνέχεια.

Οι αλλαγές στην Ιταλία θα γίνουν φυσικά για λόγους φρεσκαρίσματος, αλλά δείχνουν ότι είναι απολύτως αληθές αυτό που λέει ο προπονητής του Ολυμπιακού. Ότι εμπιστεύεται πλήρως όλο το ρόστερ, δεν φοβάται να βάλει οποιονδήποτε παίκτη ακόμη και σε μεγάλης δυσκολίας αγώνα και πάντοτε θα δίνει προτεραιότητα στους πλέον φορμαρισμένους ή σε όσους θεωρεί ότι ταιριάζουν στο παιχνίδι του εκάστοτε αντίπαλου ώστε να προσφέρουν το μεγαλύτερο δυνατό όφελος στον Ολυμπιακό.

Αυτή είναι η πραγματικότητα για τις μαζικές αλλαγές που προβλέπονται στην 11άδα του Ολυμπιακού από ΠΑΟΚ σε Μίλαν και από Μίλαν σε ΑΕΚ...