Τουλάχιστον για playoffs ο ΟΦΗ

Ο ποδοσφαιρικός τρόπος με τον οποίο κινείται για τη νέα χρονιά ο ΟΦΗ οριοθετεί και τους πραγματικούς στόχους της κρητικής ομάδας.

Τουλάχιστον για playoffs ο ΟΦΗ

Το ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου είναι ως συνήθως στραμμένο στις μεγάλες ομάδες. Πώς θα διαχειριστεί το νταμπλ η ΑΕΚ, ποιος θα είναι ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού υπό τον Κορδόν και το νέο προπονητή, αν θα βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό οι μεταγραφές που ήδη έχει αρχίσει να κάνει, πώς θα αναπληρώσει ο ΠΑΟΚ τις μαζικές αποχωρήσεις έμπειρων παικτών και αν θα συνεχίσει να εμπιστεύεται νέους Έλληνες. Σε μία πάντα «περίεργη» περίοδο, στην οποία σχεδόν πάντα υπάρχουν εκπλήξεις και ανατροπές. Με πιθανότητα να συμβεί και τώρα το ίδιο.

Πηγαίνοντας λίγο πιο κάτω σε βαθμολογία και… χάρτη, αξίζει να σταθούμε λίγο στις κινήσεις που γίνονται από την ομάδα του ΟΦΗ. Έπειτα από μία σεζόν αγωνιστικής ανισορροπίας που τον άφησαν έξω από τα playoffs, ο σύλλογος της Κρήτης κινείται ξεκάθαρα προς αυτή την κατεύθυνση για τη νέα σεζόν.

Έχει πολλά πλεονεκτήματα. Η διοίκησή του δεν είναι εκτός τόπου και χρόνου σε ό,τι αφορά τα… παρασκηνιακά του πρωταθλήματος, αλλά φροντίζει εμφανώς να βάζει πάνω απ’ όλα το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Έχει στελέχη ικανά να το πραγματοποιήσουν σε κάθε τομέα, πρόσθεσε από την Τρίτη (13/6) ακόμη ένα, τον Θοδωρή Ελευθεριάδη με πολύ μεγάλη εμπειρία και πολυετή θητεία στην τεχνική διεύθυνση των ακαδημιών.

Ο ΟΦΗ έχει πειστεί από τις ικανότητες του προπονητή του, του Βάλντας Νταμπράουσκας, αλλά έχει πείσει και τον ίδιο για την αξία και τη γοητεία της συνέχειας της δουλειάς του εκεί. Στο Ηράκλειο, στη δυνατή έδρα, στις σύγχρονες προπονητικές εγκαταστάσεις. Έτσι ώστε να μη συζητά καν προτάσεις που έρχονται από αλλού και με καλύτερες αποδοχές.

Η ομάδα ενισχύεται σε θέσεις που ο ίδιος ο τεχνικός της θεωρεί ότι πρέπει να ενισχυθεί, ενώ αναμένεται η συνέχεια στις όποιες προσθαφαιρέσεις. Ο ΟΦΗ χρειάζεται στη νέα περίοδο αγωνιστική σταθερότητα και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Στη συγκέντρωση βαθμών και σε ματς που μπορούσε να είχε πάρει, αλλά κάτι συνέβαινε και δεν το έκανε.

Η ομοιογένεια θα είναι ένα ακόμη πολύ σοβαρό πλεονέκτημα για την επόμενη σεζόν, σε ένα κλαμπ που βαδίζει με βάση τη λογική του ποδοσφαίρου και συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις το ίδιο το ποδόσφαιρο σε δικαιώνει. Είναι πλέον θέμα αποφασιστικότητας και είναι εφικτός στόχος τουλάχιστον η συμμετοχή στην εξάδα. Η Ευρώπη με τέσσερις ομάδες το επόμενο καλοκαίρι μοιάζει μακρινό όνειρο για κάθε ομάδα πέραν του Big 4, όμως κανείς δεν μπορεί να ξέρει μέχρι πού μπορεί να φτάσει μια ομάδα με ιστορία, με κόσμο, με καλή οργάνωση πλέον. Κι όχι επικοινωνιακά (που κι εκεί τα πηγαίνει τέλεια), αλλά με ρεαλισμό…