Ολυμπιακός: Στο μυαλό του Κορδόν για την επιλογή του προπονητή

Ο Αντόνιο Κορδόν είχε συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό του για τον προπονητή που θα πάρει στα χέρια του τιμόνι του Ολυμπιακού τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ολυμπιακός: Στο μυαλό του Κορδόν για την επιλογή του προπονητή

Στο τέλος του φτάνει το σίριαλ του προπονητή για τον Ολυμπιακό. Ίσως και την Τετάρτη (14/6) να έχει τελειώσει οριστικά το θέμα και να είναι ακόμη και στην Ελλάδα ο νέος κόουτς.

Ο Αντόνιο Κορδόν κλείνει αυτό το κεφάλαιο και σιγά-σιγά θα πάρουν το δρόμο τους και τα υπόλοιπα ζητήματα. Έχει σημασία, όμως, να δούμε πως έχει κινηθεί ο Ισπανός αθλητικός διευθυντής όλες αυτές τις ημέρες και τι ακριβώς είχε στο μυαλό του.

Τα ονόματα που έχουν… παρελάσει για τον πάγκο του Ολυμπιακού είναι αρκετά. Κάποιες περιπτώσεις ήταν εξαιρετικά δύσκολες, αλλά ο Κορδόν το πάλεψε. Το θέμα είναι πως έδειξε ότι είχε συγκεκριμένο πλάνο στο μυαλό του από την πρώτη στιγμή.

Στην πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό ήθελε να φέρει στην Ελλάδα έναν άνθρωπο με τον οποίο είχε συνεργαστεί στο παρελθόν. Ήξερε τη δουλειά του και πως θα συνεννοηθεί μαζί του. Να έχει έναν άνθρωπο της εμπιστοσύνης του στον πάγκο.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κορδόν κοίταξε την περίπτωση του Ζόρντι Κρόιφ, ο οποίος θέλει να επιστρέψει στους πάγκους. Ο Ολλανδός έχει βαρύ όνομα, αλλά δεν έχει το δελεαστικό πακέτο για να καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Ο Χουάν Κάρλος Γκαρίδο επίσης δεν είναι μία δελεαστική περίπτωση, αφού εδώ και μία δεκαετία απέχει από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Και αυτός ήταν έτοιμος και αυτόν γνωρίζει καλά ο Κορδόν και τον ήθελε στην Ελλάδα.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ που είναι μία ανάσα από τον πάγκο του Ολυμπιακού επίσης είναι γνώριμος του Κορδόν. Μαζί συνεργάστηκαν στη Γρανάδα και τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Ο 59χρονος αθλητικός διευθυντής θεωρεί ότι έχοντας έναν άνθρωπο που τον ξέρει σε μία πιο ασφαλή επιλογή και το θέμα είναι πως αναφερόμαστε σε προπονητές που οι Πειραιώτες τους έχουν έτοιμους και τους έφερναν ανά πάσα στιγμή.