Μλαντένοβιτς: «Θα δώσω μάχες για πρωτάθλημα και Κύπελλο»

Τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Παναθηναϊκού έκανε ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς. 

Μλαντένοβιτς: «Θα δώσω μάχες για πρωτάθλημα και Κύπελλο»

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τη Δευτέρα (12/6) την απόκτηση του Φίλιπ Μλαντένοβιτς, με τον Σέρβο μπακ να παραχωρεί τις πρώτες του δηλώσεις με την καινούργια του φανέλα.

Συγκεκριμένα ανέφερε στο κανάλι της ΠΑΕ:

Τι σου μετέφεραν Καρλίτος και Βέρμπιτς για τον Παναθηναϊκό;

«Άκουσα πολύ όμορφα πράγματα από τον Κάρλος και τον Μπένιαμιν. Αγωνιστήκαμε μαζί στη Λέγκια. Γνωρίζω ότι ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος σύλλογος και μεγάλες φιλοδοξίες. Είχε μια πολύ καλή σεζόν φέτος και δυστυχώς απώλεσε τον τίτλο του πρωταθλητή στα τελευταία παιχνίδια, αλλά δείχνει ότι είναι σε καλή κατάσταση. Για αυτό επέλεξα να υπογράψω στον Παναθηναϊκό, γιατί είδα ένα καλό πλάνο, μια πολύ καλή ομάδα με φιλοδοξίες. Είμαι πραγματικά χαρούμενος και ευελπιστώ ότι θα πετύχουμε πολλά».

Προπονητής είναι ένας συμπατριώτης σου, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσει αυτό;

«Δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Ελπίζω ότι θα έχουμε τον χρόνο να τα πούμε. Έχω ακούσει πολλά καλά για αυτόν. Τα αποτελέσματα έδειξαν τη δουλειά του και πάντα αυτά δείχνουν πως δουλεύει κάτι. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και θα δουλέψω μαζί του».

Στην καριέρα σου δούλεψες σε πολλούς διαφορετικούς συλλόγους και χώρες. Εδώ τι προσδοκείς;

«Ναι άλλαξα αρκετές χώρες και συλλόγους. Προτιμώ να αγωνίζομαι για τίτλους, κύπελλα, πρωταθλήματα, ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στη Λέγκια Βαρσοβία, στον Ερυθρό Αστέρα, στη Μπάτε Μπορίσοφ το έκανα. Ακριβώς για αυτό τώρα έχω τόση εμπειρία και νιώθω έτοιμος να δώσω μια νέα μάχη, κατάκτησης πρωταθλημάτων και κυπέλλων. Είναι μια νέα όμορφη πρόκληση για εμένα».

Πως θα περιέγραφες αγωνιστικά τον εαυτό σου;

«Ένας ποδοσφαιριστής με γενναιότητα και χαρακτήρα, όχι κακή ποιότητα επίσης! Θέλω να δω τον κόσμο στο γήπεδο και σίγουρα θα δώσω μάχες για αυτό τον σύλλογο. Εκτιμώ το γεγονός ότι βρίσκομαι εδώ, γιατί γνωρίζω πόσο μεγάλος σύλλογος με ιστορία είναι ο Παναθηναϊκός. Είναι μια μεγάλη και όμορφη πρόκληση για εμένα».

Ποια είναι η θέση σου μέσα στο γήπεδο;

«Συνήθως παίζω αριστερό μπακ σε τετράδα άμυνας. Με τρεις κεντρικούς αμυντικούς παίζω όλη την πλευρά αριστερά, μια κατάσταση που συνέβη στην προηγούμενη ομάδα μου όσο και στην εθνική».