Συγγνώμη και προς την άμυνα του Ολυμπιακού!

Το λάθος στο (αυτο)γκολ της ήττας από τον ΠΑΟΚ ήταν «χοντρό» και μοιραίο. Οι αμυντικοί ζήτησαν συγγνώμη, αξίζουν όμως κι ένα μπράβο.

Συγγνώμη και προς την άμυνα του Ολυμπιακού!

Βλέποντας και ξαναβλέποντας το αυτογκόλ με το οποίο ο ΠΑΟΚ απέδρασε από το «Καραϊσκάκης», είναι αδύνατο να γίνει κατανοητός ο τρόπος της επίτευξής του. Ας σταθούμε σε αυτό, διότι ήταν μοιραίο, από τη στιγμή που στην επίθεση κανείς δεν έγινε... ωραίος στις προσπάθειες που επιχείρησε προς την εστία του Πασχαλάκη. Διότι όλοι επιχείρησαν, ουδείς ευστόχησε και όλοι ήταν μοιραίοι.

Έχει αναλυθεί ότι εκτός από τη γκάφα του Γιαννιώτη και την αδέξια ενέργεια του Βούκοβιτς είχε προηγηθεί ομαδικό λάθος τακτικής ώστε να φτάσει ο Βιεϊρίνια σε τόσο επικίνδυνη θέση. Ήταν ένα από τα ελάχιστα αμυντικά λάθη του Ολυμπιακού στο συγκεκριμένο ντέρμπι. Ένα άλλο ήταν ότι δεν τραβήχτηκε ο Βούκοβιτς στη φάση που υποδείχτηκε οφσάιντ ο Πρίγιοβιτς από τον Ελβετό επόπτη στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ δεν ήταν.

Αλλά σε ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που είναι μια τόσο καλά δομημένη επιθετικά ομάδα, έχοντας τους ίδιους πρωταγωνιστές εδώ και καιρό, άρα και αυτοματισμούς για να βγάζει επικίνδυνες επιθέσεις ή αντεπιθέσεις, η άμυνα του Ολυμπιακού κατάφερε να μην κινδυνεύσει ουσιαστικά ποτέ. Κι αυτό οφείλεται φυσικά στην απόδοση των αμυντικών και στην ανασταλτική λειτουργία όλων των παικτών.

Οι καλύψεις από τους επιθετικούς ήταν αυτή τη φορά υποδειγματικές. Στο κέντρο ο Μπουχαλάκης με τον Καμαρά, έχοντας και τη συνδρομή του Φορτούνη κυριάρχησαν έναντι των Μαουρίτσιο, Κάνιας και Πέλκα. Ο τελευταίος που είναι από τα μεγάλα «όπλα» του ΠΑΟΚ, δεν υπήρχε στο γήπεδο. Δεν εξαφανίστηκε μόνος του, κάποιοι τον έβγαλαν εκτός αγώνα. Οι ακραίοι δεν έκαναν τίποτα το ουσιαστικό.

Ο Μπίσεσβαρ άλλαξε θέση στη διάρκεια του ματς, ο Λημνιός έγινε αλλαγή από τον Τσιμίκα. Ο Πρίγιοβιτς που είναι ο καλύτερος σέντερ φορ φάνηκε μόνο σε ένα «τζούφιο» σουτ στην κόντρα επίθεση του ΠΑΟΚ στο φινάλε. Άρα οι στόπερ του Ολυμπιακού κάτι καλό έκαναν.

Ο δε Μεριά ήταν και επιθετικά ο πιο επικίνδυνος ερυθρόλευκος, με τις τρεις άστοχες κεφαλιές του στα φάουλ του Φορτούνη. Όσο για τον Γιαννιώτη; Η επέμβασή του στο σουτ του Μάτος, έστω κι αν ήταν οφσάιντ και υποδείχτηκε, ήταν σωτήρια.

Σωστά ζήτησαν συγγνώμη οι αμυντικοί του Ολυμπιακού από τον κόσμο για το λάθος τους στο αυτογκόλ. Αξίζουν, όμως, ένα μεγάλο μπράβο διότι στο ντέρμπι με τον καλύτερο από τους αντίπαλούς τους, τον έκαναν να μην υπάρχει στο γήπεδο επιθετικά.