«Αυτό πρεσβεύει ο Ολυμπιακός»

Τι δήλωσαν Δημήτρης Μαυρογενίδης και Χρήστος Λίγδας για τη νίκη της Κ-17 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τον Άρη και το fair play που συζητήθηκε. 

«Αυτό πρεσβεύει ο Ολυμπιακός»

Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τον Άρη στο Πανθεσσαλικό και πέρασε στον τελικό του Final 4 με τον Δημήτρη Μαυρογενίδη να είναι ικανοποιημένος από την ομάδα του και να περιμένει το νικητή του άλλου ημιτελικού ΠΑΟΚ-ΑΕΚ για τον αντίπαλο στον τελικό.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έκανε λόγο για το χαρακτήρα που έχει η ομάδα του: «Πιστεύουμε σε αυτά τα παιδιά από την πρώτη στιγμή και είναι σημαντικό ότι εκτός από το ταλέντο διαμορφώνουν μέσω της διαπαιδαγώγησης και χαρακτήρα. Ο Άρης μας δυσκόλεψε, αλλά δίκαια προκριθήκαμε και περιμένουμε να δείξουμε κι άλλα πράγματα στον τελικό».

Για το fair play του Χρήστου Λίγδα στη φάση που σταμάτησε την επίθεση της ομάδας του επειδή είχε τραυματιστεί αντίπαλός του, ο Μαυρογενίδης δήλωσε: «Στο αναπτυξιακό κομμάτι είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο για εμάς. Μπορεί να έκανε εντύπωση, αλλά για εμάς δεν είναι παράξενο. Είμαι 26 χρόνια στον Ολυμπιακό και δεν θα αλλάξω ποτέ σε συμπεριφορά και χαρακτήρα. Αυτό θέλω και από τα παιδιά και αυτό θα ζητάω όσο είμαι στο σύλλογο».

Ο ίδιος ο Λίγδας τόνισε μιλώντας στη NOVA: «Αυτές είναι οι αξίες της ομάδας. Αυτό πρεσβεύει ο Ολυμπιακός. Δεν το σκέφτηκα καθόλου και σταμάτησα την επίθεση. Έτσι έχουμε μάθει και πρέπει όλοι να είμαστε ταπεινοί».