Άρης-Ολυμπιακός: Το Fair Play της χρονιάς στον ημιτελικό της Κ17 (vid)

Η φάση της χρονιάς σημειώθηκε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στον ημιτελικό ανάμεσα σε Άρη και Ολυμπιακό με πρωταγωνιστή τον Λίγδα της ομάδας του Πειραιά.

Άρης-Ολυμπιακός: Το Fair Play της χρονιάς στον ημιτελικό της Κ17 (vid)

Σε μία εποχή που η τοξικότητα έχει κυριαρχήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο αξίζει να αναδεικνύονται όμορφες κινήσεις και πράξεις που αν μη τι άλλο δείχνουν πως ακόμα και τώρα υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν με διαφορετικό μάτι το ποδόσφαιρο.

Η φάση της χρονιάς σημειώθηκε στον ημιτελικό του Final Four του πρωταθλήματος Κ17 που διεξάγεται στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Το παιχνίδι βρισκόταν στο 35ο λεπτό της αναμέτρησης και ο Μάγης του Άρη έχει τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή της ομάδας του. Ο Λίγδας είναι κοντά του όταν ο ποδοσφαιριστής του Άρη αισθάνεται ενόχληση στο γόνατο και βρίσκεται στο έδαφος.

Ο Λίγδας παίρνει τη μπάλα κι ενώ μπορούσε να βγει μόνος απέναντι με τον τερματοφύλακα του Άρη προτίμησε να κάνει Fair Play και να βγάλει τη μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο παίκτης των «κίτρινων» τελικά είχε σοβαρό πρόβλημα στο γόνατο του και αποχώρησε από το γήπεδο υποβασταζόμενος. Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας του Μαυρογενίδη δεν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως έγινε κάτοχος της μπάλας εξαιτίας ενός τραυματισμού και προτίμησε να βγάλει τη μπάλα εκτός γηπέδου.

Το ρεσιτάλ Fair Play από τις ομάδες συνεχίστηκε και μετά. Οι παίκτες του Άρη εκτέλεσαν το πλάγιο και κράτησαν τη μπάλα στην κατοχή τους. Λίγα λεπτά αργότερα αντιλαμβανόμενοι το λάθος τους την έβγαλαν εκτός αγωνιστικού χώρου για να την δώσουν στους παίκτες του Δημήτρη Μαυρογενίδη.

Τα παιδιά του Ολυμπιακού και του Άρη έδωσαν πραγματικό ρεσιτάλ Fair Play σε έναν ημιτελικό F4 και έστειλαν το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για το τι είναι ο αθλητισμός.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ