Ολυμπιακός: Το πρώτο μεγάλο στοίχημα και το καλοκαίρι του 2018

Οι σημαντικές κινήσεις που καλείται να κάνει ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού και ο Αντόνιο Κορδόν προκειμένου να επιστρέψει στην κανονικότητα η ομάδα του Πειραιά.

Ολυμπιακός: Το πρώτο μεγάλο στοίχημα και το καλοκαίρι του 2018

Είναι λογικό ο κόσμος και να ανησυχεί και να αγχώνεται όσο βλέπει ότι περνάνε οι ημέρες και ο Ολυμπιακός ακόμα δεν έχει βρει τον νέο του προπονητή. Θα ήταν ψεύτης άλλωστε και όποιος έλεγε ότι δεν έχει αργήσει η ομάδα του Πειραιά να ανακοινώσει τον άνθρωπο που θα καθίσει στην άκρη του πάγκου.

Το σίγουρο είναι πως τόσο ο νέος προπονητής όσο και ο Αντόνιο Κορδόν έχουν μπροστά τους αρκετή δουλειά. Ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας ήδη φτιάχνει λίγες τόσο με παίκτες που θα αποτελέσουν υποψήφιο μεταγραφικό στόχο όσο και με παίκτες από το εσωτερικό της ομάδας, δηλαδή δανεικούς και ακαδημίες.

Το θέμα είναι πως έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση ο Ολυμπιακός χρειάζεται μεταγραφές σε νευραλγικές θέσεις. Θέλει ενίσχυση στη ραχοκοκαλιά του και αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να εκμηδενίσει τις πιθανότητες λάθους. Ο Εμβιλά έφυγε, ο Μπακαμπού όλα δείχνουν ότι επιλέγει τα πετροδόλαρα και στο κέντρο της άμυνας υπάρχει μεγάλη ανάγκη. Μόνο στους γκολκίπερ είναι σίγουρος ο Ολυμπιακός, κατά τα άλλα όλη του η ραχοκοκαλιά θέλει φτιάξιμο από την αρχή συν ότι χρειάζεται εξτρέμ.

Εκείνο που έχει σημασία σε αυτές τις κινήσεις είναι γίνουν σωστές επιλογές και με όσο το δυνατόν λιγότερες πιθανότητες αποτυχίας. Κάτι τέτοιο είχε γίνει το καλοκαίρι του 2018, το πρώτο του Πέδρο Μαρτίνς. Τότε ο Ολυμπιακός είχε πάρει τερματοφύλακα τον Σα, χαφ τον Γκιγιέρμε και στην επίθεση τον Ποντένσε. Τρεις παίκτες που του άλλαξαν την εικόνα μαζί με τους Τσιμίκα, Ομάρ, αλλά δεν πήρε το πρωτάθλημα γιατί Χασάν και Γκερέρο δεν ήταν τόσο παραγωγικοί στην επίθεση.

Αυτό είναι το πρώτο μεγάλο στοίχημα που θα κληθεί να κερδίσει τόσο ο νέος προπονητής όσο και ο Αντόνιο Κορδόν, διότι πρόκειται για επιλογές που θα τις βρει μπροστά της η ομάδα όλη τη σεζόν.