Ολυμπιακός: Τα δεδομένα για Μπιέλ

Τι πραγματικά ισχύει για τον Ισπανό μεσοεπιθετικό που πέρσι κόστισε στον Ολυμπιακό 6 εκατ. ευρώ * Η άποψη του Αντόνιο Κορδόν για τον συμπατριώτη του, για τον οποίο θα αναλάβει δράση * Τι λέει ο ίδιος ο παίκτης για το μέλλον του και το ενδιαφέρον από τη Μαγιόρκα

Ολυμπιακός: Τα δεδομένα για Μπιέλ

Το θέμα του προπονητή είναι το βασικό που καλείται να λύσει ο Αντόνιο Κορδόν στον Ολυμπιακό. Αν αφήσουμε αυτό το ζήτημα στην άκρη, δεν είναι και το μοναδικό στο οποίο πρέπει να βρει λύση ο Ισπανός αθλητικός διευθυντής της ομάδας του Πειραιά. Ακόμα και τα εσωτερικά θέματα στα οποία καλείται να δώσει λύση δεν είναι λίγα. Και φυσικά δεν αναφερόμαστε μόνο στο θέμα του Μπακαμπού ή στους δανεικούς.

Σοβαρό θέμα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου είναι και αυτό του Πεπ Μπιέλ. Το κλαμπ έβγαλε από το ταμείο του 6 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει πριν από έναν χρόνο από την Κοπεγχάγη. Τα νούμερά του στη Δανία ήταν εξαιρετικά και αποτέλεσαν διαβατήριο για να μπει στο αεροπλάνο με προορισμό την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες έχουν συμβόλαιο με τον Μπιέλ έως το καλοκαίρι του 2027 και είναι αλήθεια ότι οι απαιτήσεις που υπήρχαν από τον ποδοσφαιριστή ήταν πολύ μεγάλες. Περίμεναν πως θα ήταν ένας παίκτης που θα έκανε τη διαφορά με την ερυθρόλευκη φανέλα και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός τελείωσε τη σεζόν με τον Ολυμπιακό έχοντας δέκα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και μοιράζοντας τέσσερις ασίστ.

Οι φήμες και τα 6 εκατ. ευρώ

Πριν καν ολοκληρωθούν τα πλέι οφ είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία για το μέλλον του ποδοσφαιριστή. Πλανάται στην ατμόσφαιρα πως τόσο ο παίκτης όσο και η ομάδα δεν θα έλεγαν «όχι» εάν βρισκόταν ο τρόπος να χωρίσουν οι δρόμοι τους. Μέχρι εδώ είναι οι φήμες, ας δούμε ποια είναι η πραγματικότητα για έναν ποδοσφαιριστή που αν μη τι άλλο θεωρείται σημαντικό κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό, διότι επενδύθηκαν κάποια χρήματα πάνω του. Το κλαμπ σίγουρα περίμενε περισσότερα από έναν παίκτη που ήρθε στην Ελλάδα με καλούς αριθμούς και αποτέλεσε ακριβή μεταγραφή. Πρόσφατα υπήρξε δημοσίευμα στην Ισπανία ότι για τον Μπιέλ υπάρχει ενδιαφέρον από τη Μαγιόρκα. Επίσημη κρούση δεν έχει γίνει για τον 26χρονο μεσοεπιθετικό, αλλά από την άλλη πόσο εύκολο είναι να καλυφθεί το ποσό που έχει ξοδέψει ο Ολυμπιακός; Οι Πειραιώτες θα προσπαθήσουν να μειώσουν όσο μπορούν τη χασούρα από μία μεταγραφή που κόστισε 6 εκατ. ευρώ. Ο Μπιέλ στην Ισπανία δεν έχει φτιάξει όνομα και οι «ερυθρόλευκοι» από την πλευρά τους, εάν αποφασίσουν να τον δώσουν, θα θελήσουν να το κάνουν με ένα ποσό που θα φτάνει όσο πιο κοντά γίνεται στα έξι εκατ. ευρώ.

Η καλή άποψη του Κορδόν

Αυτή είναι η μία πραγματικότητα της υπόθεσης του Πεπ Μπιέλ και η άλλη έχει να κάνει με την άφιξη του Αντόνιο Κορδόν σε ρόλο αθλητικού διευθυντή στον Ολυμπιακό. Ο 59χρονος παράγοντας έχει ενημερωθεί και για το θέμα του συμπατριώτη του μεσοεπιθετικού. Έχει πολύ καλή άποψη για τον Μπιέλ και πράγματι θεωρεί ότι είναι ένας παίκτης που αν μη τι άλλο μπορεί να βοηθήσει το κλαμπ την επόμενη σεζόν. Δεν είναι αρνητικός δηλαδή ο Κορδόν σε ενδεχόμενο παραμονής του Μπιέλ, αλλά φυσικά αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει από κοινού με τον νέο προπονητή και μόλις αυτός έρθει στην Ελλάδα για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Πάντως η πρώτη εικόνα του Κορδόν για τον ποδοσφαιριστή είναι θετική.

Επίσης δεν πρόκειται να πάρει την απόφαση να δώσει έναν τέτοιον παίκτη τόσο εύκολα και ειδικά εάν δεν μιλήσει μαζί του. Σκοπεύει να κάνει μία κουβέντα με τον 26χρονο μεσοεπιθετικό και είναι βέβαιο ότι μπορεί να τον βοηθήσει και να του αλλάξει την ψυχολογία και τον τρόπο σκέψης του. Η παρουσία του Κορδόν και το γεγονός πως το ισπανικό στοιχείο θα τονωθεί, όπως φαίνεται, την επόμενη σεζόν μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και το κλίμα για τον Πεπ Μπιέλ, ο οποίος είναι ποδοσφαιριστής με ποιότητα και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί σε καμία περίπτωση.

Δεν «καίγεται» να φύγει

Ο ίδιος ο Μπιέλ γνωρίζει πως στον Ολυμπιακό οι απαιτήσεις ήταν μεγαλύτερες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι βγήκε στο… ψάξιμο για να βρει ομάδα. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός δεν θέλει να φύγει από τους Πειραιώτες. Θέλει να μείνει στην Ελλάδα, αφού ξέρει πως δεν έδωσε τα αναμενόμενα και πως υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποδειχτεί πολύ σημαντικός για τον Ολυμπιακό. Βέβαια η άποψη του Μπιέλ είναι πως η εικόνα του θα αλλάξει προς το καλύτερο από τη στιγμή που θα ξεκινήσει να παίζει στη φυσική του θέση, δηλαδή πίσω από τον επιθετικό. Εκεί δεν έπαιξε ποτέ την περασμένη σεζόν στον Ολυμπιακό και αυτή είναι μία βασική προϋπόθεση για να καταφέρει να δείξει την αξία του.

Αυτό φυσικά δεν μπορεί να του το εγγυηθεί κανείς αυτήν τη στιγμή, αφού δεν υπάρχει προπονητής. Θα φανεί από τον νέο κόουτς εάν είναι εφικτό να γίνει κάτι τέτοιο, αφού μην ξεχνάμε πως υπάρχει στο ρόστερ και ο Φορτούνης. Ο ίδιος θεωρεί ακόμα πολύ σημαντικό πως η δεύτερη χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη γι' αυτόν, αφού θα έχει προσαρμοστεί καλύτερα τόσο στις απαιτήσεις της νέας του ομάδας όσο και στα δεδομένα της χώρας μας. Ο Μπιέλ έχει περάσει και μία μακρά περίοδο που χρειάστηκε να προσαρμοστεί στα δεδομένα της Ελλάδας και του Ολυμπιακού. Επομένως όλοι αυτοί οι παράγοντες θα παίξουν ρόλο για τον Μπιέλ που μπορεί να περνάνε στα… ψιλά, αλλά είναι μία πολύ σημαντική υπόθεση με την οποία θα ασχοληθούν ο Κορδόν και ο νέος κόουτς.