Να τους πάρει από... πάνω!

Ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει ως παράδειγμα το χτεσινό ντέρμπι για ολόκληρη τη φετινή σεζόν. Και να κρατήσει όσα καλά έδειξε στο γήπεδο. Αυτό θα μετρήσει στο τέλος. 

 

 

Να τους πάρει από... πάνω!

Στην οικονομία του πρωταθλήματος το αποτέλεσμα που πήρε ο ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη κρίνεται πολύ σημαντικό. Η εμφάνιση των δύο ομάδων έδειξε ότι αν ο Ολυμπιακός έφευγε 5 βαθμούς, δεν θα μπορούσε να τον πιάσει η ομάδα του Λουτσέσκου, κάτι που ξέρει καλά κι ο ίδιος ο Λουτσέσκου. Είναι επίσης ολοφάνερο ότι αν οι ερυθρόλευκοι συνεχίσουν να παίζουν έτσι στη διάρκεια της σεζόν, θα βάλουν και τα γκολ, θα πάρουν και τους βαθμούς, θα σηκώσουν και την κούπα. Το ξέρουν καλά όσοι είδαν αυτό το κατ΄ευφημισμόν ντέρμπι, στο οποίο η μία ομάδα έφτιαχνε και έχανε ευκαιρίες και η άλλη δεν έκανε τίποτα και νίκησε με σωρεία λαθών μέχρι το τελικό αυτογκόλ.

Λέει ο Μαρτίνς και όλοι ότι θα πρέπει να ξεχαστεί το ματς με τον ΠΑΟΚ και να στραφεί η προσοχή στη συνέχεια των υποχρεώσεων της ομάδας. Το σωστό είναι να μην ξεχαστεί αυτό το παιχνίδι. Να θυμάται πάντα η ομάδα τι μπορεί να κάνει απέναντι στη διεκδικήτρια του τίτλου, ώστε να ξέρει ότι μπορεί να το κάνει συνεχώς και με κάθε αντίπαλο. Πάντα να θυμάται ο Ολυμπιακός τις 23 τελικές για να ξέρει ότι μπορεί να κάνει τόσες σε κάθε ματς. Και πάντα να θυμάται ότι μπορεί να εξουδετερώνει καλές επιθέσεις όπως αυτή του ΠΑΟΚ. Φυσικά ο τρόπος για να μπαίνει η μπάλα στα δίχτυα ή να αποφεύγονται τέτοια φτηνά αυτογκόλ, χρήζει συζήτησης και ανάλυσης μεταξύ προπονητή και παικτών. Αλλά αυτό θα γινόταν ούτως ή άλλως. Η συζήτηση για τα λάθη. Ο Ολυμπιακός πρέπει να θυμάται αυτό το ματς για να... θυμάται πόσο καλύτερος είναι από τις καλύτερες ομάδες της χώρας.


Η στάση του κόσμου ήταν άψογη και έτσι έπρεπε να είναι. Τους παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να τους πάρει από... πάνω έτσι όπως έπαιξαν. γιατί αν συνεχίσουν να παίζουν έτσι, θα είναι ξανά σύντομα από... πάνω. Είναι βέβαιο και το καταλαβαίνουν όλοι.