Δεν χωρούν συναισθηματισμοί στον νέο Ολυμπιακό

Ο Αντόνιο Κορδόν θα κληθεί με την επιστροφή του στην Ελλάδα να πάρει αποφάσεις και για παίκτες που έχουν γράψει Ιστορία στον Ολυμπιακό, αλλά δεν αποκλείεται να έκλεισαν τον κύκλο τους. 

Δεν χωρούν συναισθηματισμοί στον νέο Ολυμπιακό

Δεν είναι μόνο το θέμα του προπονητή που «τρέχει» στον Ολυμπιακό. Ο Αντόνιο Κορδόν έρχεται την Πέμπτη (1/6) στη χώρα μας μαζί με δύο συνεργάτες του και θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει κατά κάποιο τρόπο το τοπίο σχετικά με το τι ακριβώς έχει στο μυαλό του για την άκρη του ερυθρόλευκου πάγκου.

Ένα από τα ζητήματα που θα κληθεί να λύσει ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής είναι και το κομμάτι του ρόστερ, δίχως να χωρούν συναισθηματισμοί σε αποφάσεις που αφορούν την ενίσχυση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Θα ασχοληθεί δηλαδή εκτενώς με τους παίκτες που είτε μένουν ελεύθεροι, είτε έχουν συμβόλαια και φαίνεται ότι έχουν κάνει τον κύκλο τους.

Ο... εύκολος στόχος είναι ο Γκάρι Ροντρίγκες. Ο Αφρικανός εξτρέμ που δεν υπολογίζεται, έχει ένα πολύ υψηλό συμβόλαιο και δύσκολα θα το αφήσει. Θα πρέπει να γίνουν πολύωρες συζητήσεις με τον ίδιο και τον ατζέντη του, ώστε να βρεθεί η «χρυσή τομή». Είναι ένα «αγκάθι» για τον Ολυμπιακό, από το οποίο θέλει να απεμπλακεί ο σύλλογος.

Ένα σοβαρό ερώτημα είναι τι θα γίνει με έναν ποδοσφαιριστή που έχει γράψει τη δική του Ιστορία με τη φανέλα του Ολυμπιακού: Ο λόγος για τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος κουβαλάει ένα πολύ βαρύ συμβόλαιο, αλλά δεν ήταν ο Ελ Αραμπί που γνωρίζαμε τη φετινή σεζόν. Ο Κορδόν είναι πολύ πιθανό να κάνει μία συζήτηση μαζί του.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Γιαν Εμβιλά, ο Γάλλος σε διάφορες συνεντεύξεις του δείχνει ξεκάθαρα ότι αναζητάει άλλες προκλήσεις. Άρα ο Κορδόν δεν έχει να πει κάτι μαζί του, εφόσον ο ίδιος ο Εμβιλά άφηνε να εννοηθεί ότι θα βρει (ή βρήκε) ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο από τον Περσικό Κόλπο.

Όσο για τον Παπασταθόπουλο; Είτε διαφωνεί, είτε συμφωνεί κάποιος για το αν βοήθησε ή όχι τον Ολυμπιακό, το μόνο σίγουρο είναι ότι κατέθεσε την ψυχή του. Κατά γενική ομολογία έδωσε πολύτιμες βοήθειες με την εμπειρία του και την ποιότητά του τα 2,5 χρόνια που βρέθηκε στο λιμάνι. Από εκεί και πέρα, είναι ένα ζήτημα τι ακριβώς έχει στο μυαλό του και ο ίδιος ο Σωκράτης σχετικά με το μέλλον του γενικότερα στο ποδόσφαιρο. Η αλήθεια είναι ότι στον Ολυμπιακό κοιτάζουν την αγορά για κεντρικό αμυντικό που θα πάρει φανέλα βασικού με το «καλημέρα».

Τέλος, ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση. Ο ίδιος θέλει να μείνει και δεν το έχει κρύψει. Από την άλλη είναι εύλογα τα ερωτηματικά σχετικά με τις αντοχές του και τα τρεξίματά του. Φέτος φάνηκε ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε πολύ υψηλό τέμπο. Αν μείνει, θα μείνει τιμής ένεκεν...

Εν ολίγοις, ο Ολυμπιακός καλείται - εκτός των άλλων - να πάρει και κάποιες σκληρές αποφάσεις για το καλό όλων. Όχι μόνο του συλλόγου, αλλά και των ίδιων των ποδοσφαιριστών που έδειξαν φέτος ότι ξέμειναν αρκετές φορές από καύσιμα.

Φρόνιμο είναι ο Κορδόν και ο νέος προπονητής να στελεχώσουν τον καινούριο ρόστερ, μακριά από συναισθηματισμούς και με γνώμονο την πρόοδο του συλλόγου.