Ολυμπιακός: Ο Σέζαρ Μόντες, η ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας και η Premier League

Τι ισχύει για τον Μεξικανό στόπερ της Εσπανιόλ, Σέζαρ Μόντες που εμφανίστηκε στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό και φαντάζει πολύ «αλμυρός» για τα ελληνικά δεδομένα. 

Ολυμπιακός: Ο Σέζαρ Μόντες, η ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας και η Premier League

Μόλις πριν από πέντε μήνες ο 26χρονος υψηλόσωμος στόπερ Σέζαρ Μόντες πήρε μεταγραφή από την Μοντερέι στην Εσπανιόλ έναντι 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο υποβιβασμός των Καταλανών στη Β’ Ισπανίας προκαλεί ένα ντόμινο αποχωρήσεων μέσα στο καλοκαίρι, καθώς ορισμένα βαριά συμβόλαια δεν μπορούν να τα υποστηρίξουν, ενώ κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν τον σύλλογο στην χαμηλότερη κατηγορία.

Ο Μόντες λοιπόν φέρεται να ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Έχει συμβόλαιο με την Εσπανιόλ έως το 2028, αλλά δεν έχει βλέψεις να παίξει στη Segunda Division.

Κατά συνέπεια, οι ατζέντηδές του αναζητούν την επόμενη επαγγελματική του στέγη. Ξαφνικά ο Ολυμπιακός εμφανίζεται στο προσκήνιο ως ένας από τους ενδιαφερόμενους. Οι Πειραιώτες θα αναζητήσουν στόπερ για την ενίσχυση της άμυνάς τους την επόμενη σεζόν. Είναι επιβεβλημένη η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού - ηγέτη. Ο Μόντες που μεταξύ άλλων είναι 35 φορές διεθνής με το Μεξικό, έχει το «πακέτο» του ηγέτη που θα μπορούσε να καθοδηγήσει την άμυνα του Ολυμπιακού.

Εντούτοις, υπάρχει μία λεπτομέρεια που έχει τη σημασία της. Πρόκειται για έναν πανάκριβο ποδοσφαιριστή που μεταξύ άλλων έχει προκαλέσει ήδη το ενδιαφέρον αγγλικών συλλόγων. Συγκεκριμένα, της Γουλβς και της Άστον Βίλα, με την δεύτερη μάλιστα να συμμετέχει στο Europa Conference League την επόμενη χρονιά.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η ρήτρα αποδέσμευσης των 20 εκατομμυρίων ευρώ δύσκολα θα καλυφθεί ακόμη και από ομάδα της Premier League.

Ωστόσο, η περίπτωσή του για τον Ολυμπιακό φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη, για να μην πούμε ότι αγγίζει τα όρια του απίθανου. Ο Αντόνιο Κορδόν προφανώς και τον γνωρίζει, αλλά εδώ δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με έναν πανάκριβο ποδοσφαιριστή. Εδώ έχουμε να κάνουμε και με έναν περιζήτητο ποδοσφαιριστή...