Ολυμπιακός: Το Europa League, ο Εμβιλά και ο... Ζιρού

Η συζήτηση για «Ολυμπιακός απευθείας στα playoffs του Europa League» μετά το γκολ του Ζιρού και ο Εμβιλά που ψάχνει νέες προκλήσεις.

Ολυμπιακός: Το Europa League, ο Εμβιλά και ο... Ζιρού

Ο Ολιβιέ Ζιρού με το γκολ που έβαλε στην Γιουβέντους και έδωσε τη νίκη στην Μίλαν, κράτησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπει ο Ολυμπιακός απευθείας στα playoffs του Europa League. Πάντα μέσω Ρόμα, αν η ομάδα της Λίνας Σουλούκου και του Μαντί Καμαρά πανηγυρίσει για το τρόπαιο απέναντι στην Σεβίλλη και νικήσει και την... Σπέτσια που «καίγεται» για παραμονή, για το ιταλικό πρωτάθλημα.

Ο Γιαν Εμβιλά με τις δηλώσεις που έκανε ουσιαστικά άνοιξε την πόρτα εξόδου από τον Ολυμπιακό έπειτα από τρία χρόνια σπουδαίας προσφοράς στον ελληνικό σύλλογο. Ο συμπαίκτης του... Ζιρού στην Εθνική Γαλλίας στο ξεκίνημα της διεθνούς θητείας τους (και παραλίγο και στην Άρσεναλ που όταν είχε τον Ζιρού ήθελε και τον Εμβιλά) έκανε λόγο για νέες προκλήσεις, για προτάσεις από την Αραβία και για επιθυμία του να συνεχίσει στην Ευρώπη για ομάδα του Champions League ή του...Europa League. Εκεί όπου θα παίζει ο Ολυμπιακός δηλαδή...

Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει τα δικά του να ασχοληθεί. Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, ας κάνει ό,τι θέλει η Ρόμα κι ας κάνει και ο Ολυμπιακός αυτό που πρέπει όταν θα έρθει η ώρα. Να είναι δηλαδή πανέτοιμος για προκρίσεις (με Βέλγους, Ουκρανούς ή... Σερβέτ) στα playoffs και από κει και πέρα για τα γκρουπ.

Κι ας κάνει αυτό που πρέπει στο θέμα της θέσης «6» όπου τα τελευταία χρόνια είχε το κεφάλι του ήσυχο με τον Γκιγιέρμε πρώτα και τον Εμβιλά μετέπειτα. Δηλαδή μία εύστοχη επιλογή ποδοσφαιριστή. Kι ας είναι και ο... Εμβιλά αυτή.