Δεν πάει για θαύματα ο Ολυμπιακός, για τα αυτονόητα πάει...

Ιδανικό θα ήταν να «βοηθήσει» η Ρόμα τον Ολυμπιακό για τα play off του Europa League, αλλά οι σκέψεις για τους Πειραιώτες είναι άλλες.

Δεν πάει για θαύματα ο Ολυμπιακός, για τα αυτονόητα πάει...

Ο Ολυμπιακός κινείται αυτή την περίοδο για τη στελέχωση της ομάδας σε κάθε επίπεδο ώστε να επιστρέψει άμεσα στο καλό ποδόσφαιρο και κυρίως στην αποτελεσματικότητα που έπαιξε μεγάλο ρόλο ώστε να μείνει εκτός προκριματικών Champions League για τη νέα σεζόν.

Οι «ερυθρόλευκοι» ακόμη και με όσα συνέβησαν στη σεζόν που ολοκληρώθηκε θα μπορούσαν να βρίσκονται τουλάχιστον στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ειδικά εάν είχαν την προσήλωση και τη σοβαρότητα των τελευταίων αγώνων τους. Τότε που για εκείνους όλα είχαν κριθεί.

Εν τέλει ο Ολυμπιακός πήρε την 3η θέση και θα συμμετάσχει στο Europa League και όχι στην πιο κάτω διοργάνωση. Σίγουρα θα ήταν καλό να γίνει πραγματικότητα το σενάριο που θέλει τον Ολυμπιακό να παίζει απευθείας στα playoffs εφόσον η Ρόμα πάρει τον φετινό τελικό με την Σεβίλλη και καταταχθεί 5η ή 6η στη Serie A. Κάτι που σίγουρα δεν θα είναι θαύμα (τίποτα δεν είναι άλλωστε τέτοιο στο ποδόσφαιρο με όσα συνέβησαν ας πούμε στο φινάλε της Bundesliga), αλλά με την εικόνα που έχει εδώ και καιρό η ομάδα του Μουρίνιο, μάλλον σε αυτό το επίπεδο βρισκόμαστε. Του θαύματος.

Με επτά ματς χωρίς νίκη η Ρόμα δεν μπορεί να θεωρείται φαβορί απέναντι στην Σεβίλλη που έχει παράδοση κατακτήσεων έστω κι αν φέτος ήταν και εκείνη σε πολύ χαμηλές στροφές στην Ισπανία.

Μετά το αποτελέσματα του Σαββάτου (27/5) στο ιταλικό πρωτάθλημα (Φιορεντίνα-Ρόμα 2-1, Ίντερ-Αταλάντα 3-2) η κατάσταση έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Η Αταλάντα είναι 5η με 61 βαθμούς, η Ρόμα 6η με 60 και η Γιουβέντους 7η με 59.

Μόνο που η Γιουβέντους έχει δύο ματς ακόμα. Αυτό της Κυριακής (28/5) με την Μίλαν και την τελευταία αγωνιστική εκτός έδρας με την Ουντινέζε.

Στο φινάλε του πρωταθλήματος η Ρόμα (της Λίνας Σουλούκου) υποδέχεται την Σπέτσια και η Αταλάντα την Μόντσα (του Φρανσουά Μοντέστο).

Ο Ολυμπιακός θα τα παρακολουθεί φυσικά όλα αυτά, αν και τουλάχιστον σε επίπεδο προετοιμασίας της… προετοιμασίας του, το πλάνο είναι ότι θα παίξει τρίτο προκριματικό στο Europa League. Κάνοντας και πάλι με την άνεσή του κανονική προετοιμασία τον Ιούλιο. Αν γίνει το ιδανικό, καλοδεχούμενο. Γιατί θα έχει και το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου για προετοιμασία και φιλικά. Πηγαίνοντας μετά για πρόκριση στους ομίλους του Europa και (ακόμη κι αν αποκλειστεί εκεί) σίγουρα στα γκρουπ του Conference.

Το καλό θα είναι να έχει φτιάξει τέτοια ομάδα που θα μπορεί να τα… κανονίζει μόνος του και να μην περιμένει τίποτα και από κανέναν.