Οι πρωτάρηδες και οι παλιοί σε Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Αρκετοί από την πιθανή ενδεκάδα των Πειραιωτών θα πάρουν για πρώτη φορά γεύση ενός ματς κόντρα στους Θεσσαλονικείς.

Οι πρωτάρηδες και οι παλιοί σε Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Λίγες ώρες έμειναν για τη σέντρα του πρώτου μεγάλου παιχνιδιού του Ολυμπιακού για το ελληνικό πρωτάθλημα. Οι Πειραιώτες θα φιλοξενήσουν τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» σε ένα ματς πολύ σημαντικό που η νίκη είναι κάτι παραπάνω από σημαντική για πολλούς λόγους.

Στη χθεσινή του συνέντευξη στη Nova ο Πέδρο Μαρτίνς αναφέρθηκε στο πλεονέκτημα και στο μειονέκτημα που έχουν οι δύο «μονομάχοι». Για τον ΠΑΟΚ τόνισε πως είναι στα υπέρ του οι ομοιογένεια, ενώ αντίθετα υπογράμμισε πως ο Ολυμπιακός έχει μία νέα ομάδα. Πράγματι οι Πειραιώτες άλλαξαν τα πάντα το περασμένο καλοκαίρι.

Είναι χαρακτηριστικό πως από την ενδεκάδα του περσινού 1-0 στο φαληρικό γήπεδο μόνο δύο θα είναι και απόψε στο αρχικό σχήμα. Ο λόγος για τους Φορτούνη, Ελαμπντελαουί. Ο Ολυμπιακός θα έχει μία σύνθεση με αρκετούς πρωτάρηδες. Αν θεωρήσουμε πως η ενδεκάδα θα είναι με Γιαννιώτη, Ομάρ, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκα, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Λάζαρο, Φορτούνη, Ποντένσε και Γκερέρο έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσοι από αυτούς έχουν ζήσει παίζοντας ξανά την ατμόσφαιρα ενός τέτοιου ματς.

Οι Ομάρ, Μπουχαλάκης, Φορτούνης έχουν αγωνιστεί ξανά σε ματς Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ. Ο «Μπούχα» έχει παίξει για 16 λεπτά στις 7/2/2016. Εμπειρία από ματς με τον ΠΑΟΚ έχει ο Λάζαρος που τον έχει αντιμετωπίσει με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Ο Γιαννιώτης έχει παίξει κόντρα στους Θεσσαλονικείς με Πανιώνιο και Ατρόμητο, ενώ Τσιμίκας και Βούκοβιτς δεν έχουν παίξει, αλλά έχουν εικόνα του τι γίνεται σε αυτά τα παιχνίδια. Επί της ουσίας, όμως, οι πρωτάρηδες σε ματς Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ είναι οκτώ από τη σημερινή ενδεκάδα, αλλά το πλεονέκτημα είναι πως από αυτούς οι τέσσερις έχουν εικόνα από τέτοια ματς.

Όσον αφορά από την υπόλοιπη αποστολή ο Χουτεσιώτης μπορεί να μην έχει παίξει αλλά ξέρει από αυτά τα ματς. Ο Σα φυσικά δεν έχει παίξει. Ο Κούτρης ήταν βασικός πέρσι, ο Τοροσίδης έχει μεγάλη εμπειρία από τέτοια παιχνίδια, ο Σισέ ήταν βασικός πέρσι. Ο Νάτχο τα ξέρει αυτά τα παιχνίδια ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, ο Φετφατζίδης επίσης ξέρει καλά αυτά τα ματς, ο Γκιγιέρμε παίρνει το βάπτισμα του πυρρός, ο Τουρέ και έχει παίξει και έχει σκοράρει, ο Χασάν και ο Μάνος φυσικά και δεν έχουν παίξει.