Ολυμπιακός: Το μεγαλύτερο προσόν και η μεγαλύτερη ανάγκη για Κορδόν

Ο ίδιος ο Αντόνιο Κορδόν μίλησε πρόσφατα για τη φιλοδοξία του, ο ίδιος ο Ολυμπιακός χρειάζεται να προστατεύσει με κάθε τρόπο την εκτός ελληνικής πραγματικότητας «μεταγραφή» του. 

Ολυμπιακός: Το μεγαλύτερο προσόν και η μεγαλύτερη ανάγκη για Κορδόν

Δεν χρειάζεται να αναφερθούν πολλά για τον Αντόνιο Κορδόν, το βιογραφικό του, τις επιτυχίες του, τη «μέθοδό» του, την αποτελεσματικότητά του στη δημιουργία και εξέλιξη ομάδων. Έχουν ειπωθεί όλα και καταδεικνύουν την επιτυχία της κίνησης του Ολυμπιακού να συνεργαστεί με ένα στέλεχος που είναι «μεγαλύτερο» από το περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όλα στην πράξη θα φανούν, αλλά μάλλον αυτή η συνεργασία θα είναι και η μεγαλύτερη «μεταγραφή» για την επόμενη σεζόν. Λογικά και τις επόμενες.

Πολλά έπαιξαν ρόλο ώστε να πείσει ο Μαρινάκης ένα τέτοιο «μέγεθος» της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής αγοράς. Κι αυτά έχουν αναλυθεί. Η συγκεκριμένη συμφωνία έχει πάνω απ' όλα το νόημα ότι στο κορυφαίο διοικητικό επίπεδο του Ολυμπιακού αναγνωρίζεται ότι πάνω απ' όλα έχει σημασία να επιστρέψει η ίδια η ομάδα εκεί όπου είχε συνηθίσει. Σε αγωνιστικά στοιχεία και σε ποιότητα, το «πάντρεμα» των οποίων μπορεί να φέρει και την ίδια την επιστροφή στην κορυφή.

Είναι προφανές ότι με μία τόσο δαπανηρή και εκτός ελληνικής πραγματικότητας κίνηση, ο Ολυμπιακός θα κάνει το παν για να την προστατεύσει. Στο θέμα προπονητή, στις μεταγραφές, στην εμπιστοσύνη, στη στήριξη αν χρειαστεί χρόνος στο ξεκίνημα και όταν θα αρχίσει η επόμενη σεζόν.

Αυτό που έχει τη μεγάλη αξία είναι η διάθεση του ίδιου του Ισπανού να συνεχίσει την καλή δουλειά του και να «προστατεύσει» από την πλευρά του τον δικό του όνομα. Πριν από λίγες μέρες κι όταν ακουγόταν ότι μιλούσε με την Μπαρτσελόνα ή όταν πήγε στην Αγγλία για την Άστον Βίλα, ο Κορδόν είχε μιλήσει στο EFE. Και μεταξύ άλλων είχε πει ότι «δεν με φοβίζει το εξωτερικό, το έχω κάνει και στο παρελθόν. Μου αρέσουν οι προκλήσεις και όπου υπάρχουν τέτοιες με ενδιαφέρουν. Όπου μπορώ να φτιάξω μια ομάδα, όπου χρειάζεται να την βελτιώσω, να την αναπτύξω. Όταν μία ομάδα έχει ανάγκη να αναπτυχθεί, είναι κάτι που με ενδιαφέρει και μου δημιουργεί πρόκληση».

Ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρα μία τέτοια ομάδα. Μια μεγάλη πρόκληση για τον Κορδόν. Και ένα σοβαρό κίνητρο επιτυχίας σε ακόμη μία απόπειρά του. Δεν θα είναι απλό εννοείται, αλλά μπορεί να αποτελέσει για το νέο αθλητικό διευθυντή σημαντική βοήθεια η προηγούμενη χρονιά. Δεν θα αρχίσει ακριβώς από το «μηδέν», οι βάσεις υπάρχουν, αλλά υπάρχει επίσης η δυνατότητα να προχωρήσει βήμα βήμα προς τη βελτίωση μιας ομάδας που έχει πολύ μεγάλα τέτοια περιθώρια.