Ο Ολυμπιακός «χτυπάει» στο β’ μέρος, ο ΠΑΟΚ έχει καλά πρώτα 45λεπτα

Τι λένε οι αριθμοί στα γκολ που έχουν πετύχει οι «ερυθρόλευκοι» και οι «ασπρόμαυροι» σε Ελλάδα και Ευρώπη. Γιατί οι Πειραιώτες πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στο πρώτο 45λεπτο.

Ο Ολυμπιακός «χτυπάει» στο β’ μέρος, ο ΠΑΟΚ έχει καλά πρώτα 45λεπτα

Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που θέλει να έχει την κατοχή της μπάλας, να επιβάλει τον δικό της ρυθμό, να παίξει ποδόσφαιρο με λίγα λόγια. Ο Ολυμπιακός βεβαίως έχει προετοιμαστεί για να κάνει εκείνος το δικό του παιχνίδι και να πετάξει στα... σχοινιά τον «Δικέφαλο» του βορρά, από τη στιγμή κιόλας που το ματς γίνεται στο Καραϊσκάκη.

Ο Μαρτίνς ετοιμάζει ένα αγωνιστικό πλάνο που δεν θα έχει και πολλές αλλαγές με τα προηγούμενα παιχνίδια. Θα κοιτάξει να πρεσάρει ψηλά τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι δύσκολα βγάζουν την μπάλα από την περιοχή τους όταν αισθάνονται ότι πιέζονται.

Από εκεί και πέρα όμως, ο Πορτογάλος τεχνικός κι οι συνεργάτες του έχουν διαπιστώσει ότι το καλό διάστημα του ΠΑΟΚ είναι το πρώτο 45λεπτο. Αυτό έχει δείξει εώς τώρα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Είναι το διάστημα στο οποίο εμφανίζονται πιο παραγωγικοί και πιο εύστοχοι! Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός δείχνει ότι τα καλύτερα τα κρατάει για το δεύτερο ημίχρονο και κυρίως για το τελευταίο 25λεπτο.

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει τα 10 από τα 18 του γκολ στο πρώτο ημίχρονο.Ο Ολυμπιακός έχει βρει δίχτυα 6 φορές από το 80’ και μετά και συνολικά 13 από τα 21 του τέρματα τα έχει σημειώσει στο δεύτερο 45λεπτο.

Βέβαια, η μεγάλη διαφορά του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» στο υποτιθέμενα όχι και τόσο παραγωγικό τους κομμάτι (το πρώτο ημίχρονο δηλαδή), βγάζουν αρκετές τελικές, αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματικοί.

Ο δε ΠΑΟΚ στο κακό του διάστημα (το δεύτερο 45λεπτο) παρουσιάζει προβλήματα ακόμη και στην παραγωγή φάσεων.

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα
ΑΠΟΔΟΧΗ