Ολυμπιακός: «Κλειδί» ο Φορτούνης με ΠΑΟΚ

Γιατί ο Μαρτίνς θεωρεί τον Έλληνα άσο καθοριστικό για την εξέλιξη του ματς. Το κίνητρο του Κώστα και το «αντάμωμα» με τον Μαουρίσιο στη μεσαία γραμμή.

Ολυμπιακός: «Κλειδί» ο Φορτούνης με ΠΑΟΚ

Ο Κώστας Φορτούνης χρωστά ένα γκολ στον ΠΑΟΚ. Δεν έχει σκοράρει ποτέ εναντίον του «Δικεφάλου» και το ψάχνει σήμερα. Από την άλλη θέλει να επιστρέψει στις... αυτοκρατορικές του εμφανίσεις, σε αυτές που έκαναν τον κόσμο του Ολυμπιακού να παραμιλάει και να δίνει ώθηση στην ομάδα.

Έως και τη διακοπή του Σεπτεμβρίου ο Κώστας ήταν «χάρμα ιδέσθαι». Επιστρέφοντας από την Εθνική δεν είχε την εικόνα του Αυγούστου. Με τον Αστέρα Τρίπολης τον είχε «μελετήσει» καλά ο Σάββας Παντελίδης, το ίδιο έπραξε και ο Σετιέν της Μπέτις. Στη Νέα Σμύρνη αντικαταστάθηκε στο 58' και τώρα του παρουσιάζεται η ευκαιρία του να ξαναφωνάξει «παρών».

Του αρέσουν άλλωστε τέτοια ματς και ο Πέδρο Μαρτίνς τον θεωρεί «κλειδί» για την εξέλιξη του ματς. Ο Φορτούνης θα ανταμώσει τον Ζοσέ Μαουρίσιο, που είναι η «ραχοκοκαλιά» του ΠΑΟΚ, καθώς η μπάλα περνάει από τα πόδια του περισσότερο από κάθε άλλο «ασπρόμαυρο». Είναι ο παίκτης που σε κάθε ματς του ΠΑΟΚ είναι από τους διακριθέντες.

Ο Έλληνας άσος θα βρεθεί απέναντι στον Βραζιλιάνο και σύμφωνα με τον Μαρτίνς έχει την ικανότητα να εκνευρίσει και να βγάλει εκτός ρυθμού τον 30χρονο χαφ.

Ο Ολυμπιακός δεν πάει... μονόμπαντα. Ναι μεν παρατηρείται ότι ανασταλτικά έχει προβλήματα ο ΠΑΟΚ, αλλά δεν γίνεται να μην έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ο Φορτούνης στον άξονα. Ο Θεσσαλός χαφ θα είναι ένας από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες για να στείλει ο Ολυμπιακός στο -5 τον ΠΑΟΚ.