Νίκη για... τρία ματς ο Ολυμπιακός!

Για το +5 από τους Θεσσαλονικείς αλλά και... κάτι ακόμα - Γι' αυτό το... κάτι γράφει ο Χρήστος Μεγγλίδης.

Νίκη για... τρία ματς ο Ολυμπιακός!

Κάθε ματς πρέπει να κερδίζεται για το άμεσο όφελος, μόνο που για τον Ολυμπιακό το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ δεν έχει σημασία μόνο για το +5 από τους Θεσσαλονικείς.

Το βασικό για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες του είναι να πάρουν το τρίποντο στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ προκειμένου να αποσπαστούν πέντε βαθμούς από έναν εκ των βασικών ανταγωνιστών τους στη διεκδίκηση του τίτλου και φυσικά να διατηρήσουν αυτή την απολαυστική μοναξιά στον βαθμολογικό πίνακα. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύουσας, μα όχι αμελητέας σημασίας.

Μπορεί ο καθένας να σκεφτεί πόσο διαφορετική θα είναι η κατάσταση εντός της ομάδας με νίκη στο ντέρμπι επί του ΠΑΟΚ, για την προετοιμασία της τόσο στη μεγάλη μάχη της Ευρώπης με την Μίλαν στο Σαν Σίρο, όσο και για το ντέρμπι που έπεται στη Σούπερ Λίγκα, εναντίον της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Και παρότι κάθε ματς είναι ξεχωριστό και με την αγωνιστική σεζόν να είναι ακόμη σε πρώιμο χρονικό σημείο, πόσο αλλιώτικα θα είναι τα πράγματα για την επίτευξη των στόχων στα επόμενα ματς εάν το αποτέλεσμα στο πρώτο από τα παιχνίδια αυτής της πολύ δύσκολης εβδομάδας δεν είναι το επιθυμητό.

Εννοείται ότι από τη στιγμή που θα αρχίσει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Ελβετού ρέφερι, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι ψυχή τε και σώματι αφοσιωμένος στον τρόπο που θα υποτάξει τον αντίπαλό του. Είναι δεδομένο ότι ουδείς πρόκειται να σκέφτεται το μεγάλο ευρωπαϊκό ταξίδι στην Ιταλία την ερχόμενη Πέμπτη ούτε βέβαια την επίσκεψη στο ΟΑΚΑ έπειτα από μία εβδομάδα. Είναι, όμως, επίσης κατανοητό πως μια νίκη επί του ΠΑΟΚ θα διατηρήσει την απολύτως θετική ατμόσφαιρα που υπάρχει εδώ και καιρό στην πειραϊκή ομάδα, απαραίτητη για όσα θα διεκδικήσει ο Ολυμπιακός σε λίγες μέρες μακριά από τη χώρα του και μακριά από την έδρα του.

Σε ό,τι αφορά την ίδια την αναμέτρηση με την ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου ένα μεγάλο ζήτημα για τον Ολυμπιακό θα είναι να μπορέσει να επιβάλλει το παιχνίδι του και να «τρομάξει» αγωνιστικά τον ΠΑΟΚ, κάτι στο οποίο μπορεί να βοηθήσει όχι μόνον η εξέδρα που θα είναι «στο πόδι», αλλά και η δεδομένη ποιότητα των ποδοσφαιριστών που θα επιλεγούν στην 11άδα από τον Μαρτίνς ή όσων θα έρθουν στη διάρκεια του ματς από τον πάγκο. Γιατί σε θέμα ποιότητας ο Ολυμπιακός μπορεί να υποστηρίζει ότι υπερέχει όχι μόνον από τον ΠΑΟΚ, αλλά απ' όλους. Το θέμα της ομοιογένειας στο οποίο υστερούν φυσιολογικά οι Πειραιώτες του ολοκαίνουργιου ρόστερ, σε σχέση με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, είναι κάτι που ισχύει. Και θα χρειαστεί υπέρβαση σε άλλους τομείς ώστε να ξεπεραστεί σε αυτά τα ντέρμπι του πρώτου γύρου.

Συνεπώς, η νίκη επί του ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο για τους τρεις βαθμούς, αλλά για... τρία ματς.