Ολυμπιακός: Όλο το βάρος στον τεχνικό διευθυντή

Διακαής πόθος του Βαγγέλη Μαρινάκη ο Αντόνιο Κορδόν, που είναι ιδανικός για το «χτίσιμο» ομάδων και παράλληλα μια εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση.

Ολυμπιακός: Όλο το βάρος στον τεχνικό διευθυντή

Λογικά σήμερα θα γνωρίζουμε οριστικά την απόφαση του Αντόνιο Κορδόν στην πρόταση που δέχτηκε από τον Ολυμπιακό. Έως και χθες το βράδυ δεν προέκυπτε από την ΠΑΕ ότι είχε εισπράξει θετική ή αρνητική απάντηση. Άρα πάει για σήμερα η περίπτωση του Ισπανού τεχνικού διευθυντή που ήρθε στη χώρα μας, συζήτησε με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού (σ.σ. είχε κάνει μία πρώτη επαφή με τον Μαρινάκη στο Λονδίνο) και είδε τις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Ο Κορδόν φέρεται να είναι ο διακαής πόθος του προέδρου της πειραϊκής ΠΑΕ.

Πρόκειται για έναν τεχνικό διευθυντή με πολύ σημαντικό βιογραφικό, με επιτυχημένη παρουσία σε Βιγιαρεάλ, Μονακό και Μπέτις, αλλά και με πολλές προτάσεις στα χέρια του. Μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν ακουστεί ομάδες από Ισπανία (μεταξύ άλλων η Μπαρτσελόνα!), Αγγλία, Γαλλία και Ιταλία. Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός από εκεί που έδειχνε να έχει πάει πιο πίσω το θέμα του τεχνικού διευθυντή έως και πριν από 15 μέρες, σαν να φαίνεται ότι πλέον το έχει τοποθετήσει στην πρώτη γραμμή.

Σαν να είναι δηλαδή η απόλυτη προτεραιότητά του μέχρι να πάει στην επόμενη κίνηση, που είναι φυσικά το ζήτημα του προπονητή. Για αυτόν τον λόγο δεν θέλει να τραβήξει για καιρό η συγκεκριμένη υπόθεση. Είναι ξεκάθαρο ότι στα μάτια του Μαρινάκη ο Κορδόν είναι ο ιδανικός για να «χτίσει» τον νέο Ολυμπιακό. Από την άλλη βέβαια, ο πρόεδρος γνώριζε εξ αρχής όταν έμπαινε σε συζητήσεις με τον Κορδόν, ότι ένας τόσο επιτυχημένος στον τομέα του για πολλά χρόνια στις κορυφαίες Λίγκες του κόσμου θα ήταν αυτομάτως και μία εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση λόγω της μεγάλης «ζήτησης» που θα είχε.