Ολυμπιακός: Γιατί θα είναι «άλλος» Ροντινέι στη νέα σεζόν

Ο Ροντινέι θα κάνει κανονική προετοιμασία μετά από 15 μήνες δράσης  με μικρή ξεκούραση τον χειμώνα. Ουσιαστικά θα προσαρμοστεί στον Ολυμπιακό και στα νέα δεδομένα πολύ καλύτερα. 

Ολυμπιακός: Γιατί θα είναι «άλλος» Ροντινέι στη νέα σεζόν

Ο Ροντινέι είναι ένας από τους παίκτες στους οποίους θα στηριχτεί ο Ολυμπιακός στη νέα αγωνιστική περίοδο ασχέτως ποιοί θα είναι οι νέοι υπεύθυνοι του αγωνιστικού τμήματος.

Ο Βραζιλιάνος μπακ που αποκτήθηκε τον χειμώνα είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, με πολύ καλή παρουσία στα τρία τελευταία ντέρμπι με τα θετικά αποτελέσματα του Ολυμπιακού. Όπως και σε κάποια άλλα ματς νωρίτερα, ενώ έμοιαζε και εκτός κλίματος σε ορισμένα.

Δεν είναι κάτι παράλογο. Πρόκειται για παίκτη με δεδομένες δυνατότητες, εμπειρία, ταχυδύναμη και ικανότητα να προσφέρει σε ολόκληρη τη δεξιά πλευρά. Είναι όμως η πρώτη φορά που παίζει στην Ευρώπη, σε ένα περίεργο μάλιστα χρονοδιάγραμμα. Καθώς ο Ροντινέι είναι σε δράση εδώ και δεκαπέντε μήνες, με τις υποχρεώσεις του στην Βραζιλία και εν συνεχεία στην Ελλάδα.

Φυσικά είχε την ευκαιρία από το τέλος του περασμένου Νοέμβρη έως τις πρώτες του συμμετοχές με τον Ολυμπιακό να ξεκουραστεί, ωστόσο δεν ήταν καθόλου απλό να μπει άμεσα στις νέες συνθήκες και να προσαρμοστεί στα εντελώς διαφορετικά δεδομένα από αυτά που είχε συνηθίσει σε ολόκληρη την καριέρα του.

Στον Πειραιά θεωρούν ότι ο Ροντινέι θα είναι πολύ πιο επιδραστικός και με μεγαλύτερη προσφορά στη νέα αγωνιστική περίοδο. Και για τους ίδιους λόγους (ακόμη περισσότερο και λόγω ηλικίας) θεωρούν ότι θα υπάρξει θεαματική βελτίωση στην προσαρμογή και του άλλου Βραζιλιάνου μπακ που αποκτήθηκε τον χειμώνα, του Ραμόν.