Ολυμπιακός: Πάγια επιθυμία οι elite ξένοι παρά τα αποτελέσματα

Ο Ολυμπιακός νίκησε με ρεσιτάλ Ευαγγέλου στην Τούμπα, έχασε με elite ξένους σε Λεωφόρο και από ΑΕΚ, αλλά και νίκησε με Μπριχ τον ΠΑΟ. Η γενική στρατηγική του δεν αλλάζει, ασχέτως με τον πρώτιστο στόχο καλύτερης ομάδας. 

Ολυμπιακός: Πάγια επιθυμία οι elite ξένοι παρά τα αποτελέσματα

Έλεγαν κάποιοι ότι ο Ολυμπιακός την «πάτησε» με την επιμονή του για τους elite διαιτητές γιατί έχασε στη Λεωφόρο με τον Ισπανό Ντελ Θέρο Γκράντε και από την ΑΕΚ στο Φάληρο με τον Ιταλό Μάσα. Βέβαια, άλλη διαιτησία η μία, διαφορετική η άλλη, γι΄αυτό και στην ήττα από τον ΠΑΟ ο Ολυμπιακός δεν είχε πει λέξη.

Και τώρα οι ίδιοι το συνεχίζουν ότι με Έλληνα διαιτητή, τον Ευαγγέλου που είχε εξαιρετική παρουσία στην Τούμπα και με τον Πορτογάλο VAR να είναι θεατής στο στούντιο καθώς δε χρειάστηκε να παρέμβει ποτέ, ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ, άρα δεν έχει να κάνει με Έλληνα ή ξένο ρέφερι.

Ξεχνούν φυσικά ότι και με τον πολύπειρο Γερμανό Μπριχ ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό και έτσι πήρε το πρωτάθλημα τελικά η ΑΕΚ. Αλλά αυτές είναι λεπτομέρειες που χαλάνε ωραίες ιστορίες, όπως και ότι ο Γάλλος Μπριζάρ στο 0-0 ΑΕΚ-Ολυμπιακός είχε επίσης μια καλή διαιτησία ασχέτως της φάσης με το ακυρωθέν γκολ του Μπακαμπού.

Τέλος πάντων, με όλα αυτά δε βρίσκει κανείς άκρη. Σημασία έχει ότι ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να παρεκκλίνει της άποψης ότι τα ντέρμπι της Super League πρέπει να τα διευθύνουν top class ξένοι διαιτητές.

Μετά την επιστολή του Τσέφεριν για τη μη συνδρομή μέχρι νεωτέρας από την UEFA λόγω των επεισοδίων στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ, η ΚΕΔ δείχνει να έχει... ανακουφιστεί γιατί έχει «πάτημα». Πριν από τη συνδρομή της UEFA δυσκολευόταν πάρα πολύ να βρει καλούς ξένους με μια σειρά από δικαιολογίες.

Για τη νέα σεζόν η ΕΠΟ αναμένεται να πάει σε μοντέλο Ελλήνων διαιτητών και ξένων VAR. Αυτό είναι το σχέδιο του Μπένετ, για τον οποίο ο Μπαλτάκος λέει και ξαναλέει ότι έχει συμβόλαιο και δεν πρόκειται να φύγει.

Το καλοκαίρι είναι μεγάλο, ο Ολυμπιακός έχει ΠΡΩΤΙΣΤΟ στόχο τη δημιουργία μιας ξανά πραγματικά πολύ καλής ομάδας μετά την απώλεια του τίτλου, αλλά αυτό δε σημαίνει πως υπάρχει κάποια διάθεση να μπουν στην άκρη τα υπόλοιπα. Το αντίθετο...