Μάνταλος: «Σκέφτηκα να σταματήσω το ποδόσφαιρο, δεν ήθελα να είμαι αρχηγός»

Σε μια κατάθεση ψυχής προέβη ο Πέτρος Μάνταλος ο οποίος μίλησε για την δύσκολη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρέθηκε, φθάνοντας στο σημείο να θέλει να αφήσει το ποδόσφαιρο.

Μάνταλος: «Σκέφτηκα να σταματήσω το ποδόσφαιρο, δεν ήθελα να είμαι αρχηγός»

Η ΑΕΚ στέφθηκε πρωταθλήτρια με τον Πέτρο Μάνταλο να είναι εκ των διακριθέντων στην πορεία της μέχρι τον τίτλο.

Ο 32χρονος επιτελικός μέσος συγκλόνισε μιλώντας για τις δυσκολίες που πέρασε στο ψυχολογικό κομμάτι και που τον οδήγησαν ακόμη και στη σκέψη να σταματήσει το ποδόσφαιρο λόγω της κριτικής που δέχονταν, όπως και για το σχετικό ραντεβού που είχε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη στο φινάλε της περασμένης σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είχαμε κάνει ένα ραντεβού. Του είχα πει ότι το καλύτερο και για μένα και για την ομάδα ήταν αυτό. Δεν είναι εύκολο να πείσεις έναν πρόεδρο αν έχει διαφορετική άποψη. Ειδικά τον συγκεκριμένο. Μου είπε δεν πρόκειται να φύγεις. Του είπα τουλάχιστον ότι δεν θέλω να είμαι αρχηγός. Οχι να έχω λιγότερες ευθύνες, αλλά να μη φοράω το περιβραχιόνιο».

Κατόπιν, ρωτήθηκε πως «πέρασε» την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. «Βοήθησε ότι άντεξα η φετινή σεζόν, όπως πήγε. Αν ήταν όπως η περσινή δεν ξέρω. Αν πήγαινα πίσω, δύο χρόνια πριν, δεν ξέρω πώς άντεξα. Μου είχε περάσει από το μυαλό μου, στα τελευταία ματς της περσινής σεζόν, μέχρι και να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Σκεφτόμουν, κάτι γίνεται λάθος. Αν δεν βρεθεί άκρη, δεν στρώσει, έλεγα μέσα μου ότι η λύση είναι να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Η Εθνική ήταν όαση. Πήγαινα δέκα μέρες και άλλαζα παραστάσεις και με βοηθούσε στο να αντέξω».