Παναθηναϊκός: Η αποτυχία και η ευκαιρία…

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά είναι προφανές πως θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την φετινή σεζόν ως αφετηρία για μια καλύτερη πορεία τη νέα χρονιά

Παναθηναϊκός: Η αποτυχία και η ευκαιρία…

«Δεν μπορώ να πω ότι αποτύχαμε. Αν και σε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός η απώλεια ενός τίτλου είναι αποτυχία, δεν έχω παράπονο από την προσπάθεια των παικτών μου» δήλωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη, το οποίο και επιβεβαίωσε την απώλεια του τίτλου για τον Παναθηναϊκό.

Ήταν όντως αποτυχημένη η σεζόν για τους «πράσινους»; Αν σκεφτεί κανείς πως το «τριφύλλι» με το τέταρτο μπάτζετ της κατηγορίας, με ένα ρόστερ που είχε κενά και με μηδέν... εμπειρία πρωταθλητισμού θα μπορούσε να ισχυριστεί πως όχι.

Ο Παναθηναϊκός ως οργανισμός έχει περάσει πολύ άσχημα τα τελευταία χρόνια.

Υπήρξαν στιγμές που γινόταν περίγελως περιμένοντας δικαστικές αποφάσεις για να μην του αφαιρεθούν βαθμοί λόγω οφειλών, που έμπαιναν… ρεφενέ τα χρήματα για να ταξιδέψει η αποστολή σε εκτός έδρας ματς και στο Περιστέρι κάποιοι ανόητοι χλεύαζαν λέγοντας:« Καλή πορεία στη Γ’ Εθνική».

Δεν ήταν μακριά αυτές οι στιγμές, οι απόλυτα ντροπιαστικές για έναν σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός. Με την παρουσία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ο οργανισμός απέκτησε μια πυξίδα κι ένα «αλεξικέραυνο» για να έχει σταθερό τιμόνι, αλλά και να απορροφά τους κραδασμούς.

Προφανώς και δεν ήταν ο μεγάλος στόχος η κατάκτηση του πρωταθλήματος όταν για πρώτη φορά συγκεντρώθηκαν παίκτες και προπονητής πέρσι το καλοκαίρι. Η πορεία της ομάδας, η αγωνιστική της εικόνα και όλο αυτό που αναδυόταν από τα αποδυτήρια συνηγορούσαν πως ΙΣΩΣ φέτος να ήταν η χρονιά- ορόσημο.

Πέρσι άλλωστε κατέκτησε το Κύπελλο προσπαθώντας παράλληλα να συνέλθει από τις τραυματικές εμπειρίες με τους Πογιάτος, Μπόλονι και… υιοί!

Ασφαλώς και έγιναν λάθη, όπως η καταστροφική επιλογή να μην αποκτηθούν άμεσα παίκτες στη διακοπή του Μουντιάλ, ώστε να είναι φρέσκια η ομάδα στην επανέναρξη του πρωταθλήματος τον Ιανουάριο, τον «μαύρο Γενάρη» που κόστισε πολύτιμους βαθμούς.

Όπως η απόφαση να μην «κυνηγήσει» κανείς μέχρι… τέλους την απόφαση να υποχρεωθεί η ομάδα να παίξει με τον Ολυμπιακό έχοντας κορονοϊό στο πιο κρίσιμο ματς της σεζόν.

Το ποτήρι είναι προφανώς μισογεμάτο για τους «πράσινους» που από το… πουθενά έφτασαν να διεκδικούν έως το τέλος το πρωτάθλημα. Μόνο που θα φανεί την επόμενη σεζόν πόσο σοφούς και ικανούς τους έκανε αυτή η δύσκολη περιπέτεια, ώστε να είναι έτοιμοι να μην επαναλάβουν τα ίδια λάθη.

Η μόνη αποτυχία στη ζωή είναι η αποτυχία να προσπαθήσεις…