Ολυμπιακός: Τα δικά του λάθη του στέρησαν τον τίτλο

Ο Ολυμπιακός έκανε το ένα λάθος πάνω στο άλλο, έχει ρόστερ που δεν είναι όλο για ξήλωμα, αλλά έχει μπροστά του και πολλή δουλειά.

Ολυμπιακός: Τα δικά του λάθη του στέρησαν τον τίτλο

Υπήρξαν στιγμές κατά τη διάρκεια της σεζόν που πίστευες ότι το μαρτύριο που ζούσε ο Ολυμπιακός δεν θα τελείωνε ποτέ. Ολοκληρώθηκε, όμως, στην Τούμπα με μία νίκη επί του ΠΑΟΚ που του έδωσε και την τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να πανηγυρίζει γιατί βγήκε τρίτος, απλά έκανε αυτό που έπρεπε και τον συμφέρει ενόψει της νέας σεζόν.

Οι Πειραιώτες μετά την εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ φάνηκε σαν να ταρακουνήθηκαν τόσο πολύ που έβγαλαν αντίδραση στο γήπεδο και δεν έχασαν άλλο ματς, ενώ δεν δέχτηκαν ούτε γκολ.

Αυτό το φινάλε, ωστόσο δεν σημαίνει τίποτα για τον Ολυμπιακό. Απλά δείχνει τη δυναμική που έχει το κλαμπ και η φανέλα του. Δεν διαγράφει όλα όσα έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν και ούτε παραμυθιάζει κανέναν που θέλει να δει την ομάδα του Πειραιά να παίζει ξανά ωραίο ποδόσφαιρο και να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του αρκετή δουλειά για να μπει στους ράγες των επιτυχιών. Από το φετινό ρόστερ φυσικά και δεν μπορούν να ακυρωθούν όλοι οι παίκτες, αλλά είναι πάρα πολλοί αυτοί που δείχνουν ότι ο κύκλος τους έχει κλείσει. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές όπως ο Σαμασέκου, ο Μπακαμπού, ο Χουάνγκ, ο Ροντινέι και ο Πασχαλάκης που έδειξαν ότι μπορεί να βασιστεί πάνω τους το κλαμπ.

Βέβαια ο πρώτος είναι δανεικός με μία οψιόν 12 εκατ. ευρώ και ο δεύτερος βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για νέο συμβόλαιο, αφού αυτό που έχει ολοκληρώνεται στο τέλος Ιουνίου.

Ο φετινός τίτλος για τους Πειραιώτες χάθηκε από τα δικά τους λάθη. Λάθη που ξεκίνησαν το καλοκαίρι και διορθώθηκαν με νέα λάθη. Και όταν κάτι ξεκινάει στραβά δύσκολα ισιώνει με τρανό παράδειγμα την νευρική αντίδραση που υπήρχε μετά το 2-2 με τον Άρη όταν η ομάδα ήταν στο -3, είχε βρει έναν ρυθμό και είχε οχτώ αγώνες μπροστά της. Όλα αυτά στο λιμάνι θα τα βάλουν στη ζυγαριά για να φτιάξουν την ομάδα της νέας σεζόν, αφού πρώτα μάθουν σε ποια διοργάνωση θα αγωνίζονται.