Ολυμπιακός: Μακάρι να βρεθεί λύση με Σαμασέκου

Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 1-0 στην Τούμπα και ο Ντιαντιέ Σαμασέκου επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι κακώς δεν πήρε περισσότερες ευκαιρίες στη σεζόν.

Ολυμπιακός: Μακάρι να βρεθεί λύση με Σαμασέκου

Ο Ντιαντιέ Σαμασέκου άφησε και πάλι τα διαπιστευτήριά του. Μετά το 0-0 στη Ν. Φιλαδέλφεια και το 1-0 επί του Παναθηναϊκού, επιβεβαίωσε και στο χορτάρι της Τούμπας ότι θα έπρεπε να πάρει περισσότερες ευκαιρίες.

Ξεζουμίστηκαν φέτος οι Εμβιλά και Χουάνγκ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν στιγμές που έμεναν από καύσιμα κατά τη διάρκεια των αγώνων. Βιάστηκαν ορισμένοι να «ξεγράψουν» τον Σαμασέκου εξαιτίας του αυτογκόλ που πέτυχε στο παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Ο Αφρικανός χαφ έδειξε για ποιο λόγο αποτελούσε ένα από τα βασικά στελέχη της Χοφενχάιμ στις πολύ καλές χρονιές της με τις εξαιρετικές ευρωπαϊκές παρουσίες.

Μπορεί να μην είναι ο πιο φαντεζί χαφ, αλλά είναι πιστός στο πλάνο, συνεπής, δεν τρέχει άσκοπα, κόβει σαν σκύλος και αν είχε σίγουρα πιο εύκολα τη μεταβίβαση της μπάλας, προφανώς δεν θα τον βλέπαμε στα μέρη μας.

Η πολύ υψηλή οψιόν αγοράς που έβαλε η Χοφενχάιμ όταν συμφωνούσε τον περασμένο Σεπτέμβριο να τον παραχωρήσει δανεικό στον Ολυμπιακό, προφανώς κάτι έδειχνε ως προς την άποψη που έχουν οι Γερμανοί για το περιουσιακό τους στοιχείο. Όταν βάζεις οψιόν 12 εκατομμυρίων ευρώ, δείχνεις αυτομάτως ότι δεν θες να τον χάσεις για πάντα, αλλά για μία σεζόν. Αν όμως τον χάσεις, θα πρέπει να «ματώσει» οικονομικά ο υποψήφιος αγοραστής. Μακάρι να βρεθεί μία λύση και να μείνει, έστω και δανεικός ο Σαμασέκου στο λιμάνι για ακόμη μία χρονιά.

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα της Τούμπας, δεν είδαμε τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο απ’ όλα όσα είδαμε με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό τις προηγούμενες δύο αγωνιστικές.

Ο Ζοσέ Ανιγκό με την τριάδα στα χαφ που έβαλε (Εμβιλά, Σαμασέκου, Χουάνγκ) έστησε μία πολύ καλά οργανωμένη ομάδα ανασταλτικά. Δημιουργικά δεν πέταγε φλόγες, αλλά την έκανε τη δουλειά της.

Θύμιζε έως έναν βαθμό τα τελειώματα της περσινής ομάδας επί εποχής Πέδρο Μαρτίνς. Δεν έπαιζε κυριαρχικό ποδόσφαιρο, όμως, έβρισκε τον τρόπο να παίρνει τα αποτελέσματα…

Αυτό από μόνο του λέει πολλά για το πώς θα πρέπει πορευτεί ο Ολυμπιακός την επόμενη σεζόν. Η περσινή σεζόν δεν «διαβάστηκε» σωστά. Προφανώς δεν πρέπει μαζί με τα ξερά να καούν και τα χλωρά, αλλά ξεκάθαρα κάποιοι παίκτες έχουν κλείσει τον κύκλο τους…