Ο ρόλος του Γκιγιέρμε στο ματς με τον ΠΑΟΚ και ο Τουρέ ως ... δεκάρι

Πλησιάζει η ώρα του ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και με αφορμή τον αγώνα κυπέλλου με τον Λεβαδειακό, φουντώνει η κουβέντα για τον χωράει στην ενδεκάδα ο Γκιγιέρμε και στην αποστολή ο Γιάγια Τουρέ.

Ο ρόλος του Γκιγιέρμε στο ματς με τον ΠΑΟΚ και ο Τουρέ ως ... δεκάρι

Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, ο Βραζιλιάνος χαφ έδειξε ότι είναι πανέτοιμος και δεν χρειάζεται να τον τσεκάρουμε, αφού έχει συνηθίσει σε συνθήκες πίεσης με τη συμμετοχή του στο ιταλικό και το ισπανικό πρωτάθλημα. Θυμίζει πολύ τον Λεντέσμα λόγω της όψης του και του στιλ του, τον Καμπιάσο με τις κινήσεις που κάνει για να καθοδηγεί όλη την ομάδα, όπως και τον Ζε Ελίας λόγω της κοινής καταγωγής τους και της ομοιότητας σε πολλά στοιχεία του παιχνιδιού, όπως έγραψε και ο φίλος μας Χρήστος Μεγγλίδης στο www.fosonline.ge .

H καυτή πατάτα πάει πλέον στον Μαρτίνς. Θα συνεχίσει με την ομάδα που κερδίζει η θα αλλάξει την ενδεκάδα πέρα από τις συνήθειες του; Δίκοπο μαχαίρι. Η ομάδα έχει αποκτήσει κάποιους αυτοματισμούς και είναι ομάδα του προπονητή, αφού με αυτούς τους παίκτες δούλεψε από την αρχή της προετοιμασίας. Γκιγιέρμε, Ναουέλ, Νάτχο και πόσο μάλλον ο Τουρέ πήγαν πολύ αργότερα ή καθόλου. Θα στήσει την ομάδα όπως συνηθίζει ή θα παραβεί τις αρχές του και θα προσθέσει έναν νέο κομμάτι στο παζλ, τον Γκιγιέρμε που έβγαλε μάτια με τον Λεβαδειακό; Αυτός είναι βέβαια ο προπονητής, έχει τον πρώτο λόγο και θα καρπωθεί την επιτυχία ή θα χρεωθεί την αποτυχία.

Τελείως διαφορετική περίπτωση είναι ο Τουρέ, που ναι μεν έκανε τάκλιν, χάρηκε τη συμμετοχή του στο παιχνίδι κυπέλλου και έδειξε ορεξάτος, αλλά το μεν πνεύμα πρόθυμο, η δε σαρξ…ανέτοιμη. Και μην έχετε σαν γνώμονα τον αγώνα με τη Βοιωτία. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ θα … πέφτουν κορμιά και μπορεί να κινδυνέψει με τραυματισμό που θα τον αφήσει πολύ πίσω. Κι ύστερα είναι η θέση που θα παίξει. Θα αγωνισθεί σαν “δεκάρι” και θα πάει στα δεξιά ο Φορτούνης; Ο Μαρτίνς δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια ρίσκα, αν και με Τουρέ “οκτάρι” θα απελευθερωθεί ο Φορτούνης και δεν θα χρειάζεται να γυρίζει πίσω για να μεταφέρει την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση. Αυτή τη δουλειά θα την κάνει ο Τουρέ και ο Έλληνας μέσος θα έχει περισσότερες δυνάμεις και χώρο για να κάνει μια ενέργεια, που θα κρίνει και το αποτέλεσμα του αγώνα. Βέβαια εδώ είναι δουλειά του Μαρτίνς να πείσει τον Τουρέ να παίξει “οκτάρι”, παρότι προτιμάει τον ρόλο του επιτελικού μέσου. Σώφρων ακούγεται να καθίσει ο Αφρικανός στον πάγκο και να παίξει κανένα δεκαπεντάλεπτο είτε για να ωθήσει τον Ολυμπιακό προς τη νίκη ή για να κρατήσει στον Πειραιά τους τρεις βαθμούς.

Άρα όλα δείχνουν ότι ο Πορτογάλος τεχνικός θα παίξει με τη γνωστή ενδεκάδα και θα έχει στην αποστολή τον Γκιγιέρμε, που ανάλογα με τη ροή του αγώνα θα χρησιμοποιηθεί στη θέση του Μπουχαλάκη που έχει ακούσει τα μύρια όσα, χωρίς να φταίει. Ο Κρητικός είναι ο καλύτερος σύμφωνα με τον Μαρτίνς , παίζει στην ενδεκάδα και τον δικαιώνει. Τι φταίει να ακούει τα εξ αμάξης από τους παντογνώστες της εξέδρας;

Και για να τελειώνει αυτή η κουβέντα, ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη όλους τους παίκτες του. Και τον Νατχο και τον Μπουχαλάκη και τον Ανδρούτσο, ακόμη ακόμη και τον Πάρντο. Ουδείς περισσεύει…