Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Η «μάχη» των άκρων στη σκακιέρα των πάγκων

Μπλόκο σε Βιεϊρίνια - Μάτος ετοιμάζει ο Μαρτίνς. Ντέρμπι... σκακιέρας των δύο προπονητών. 

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Η «μάχη» των άκρων στη σκακιέρα των πάγκων

Έχει αρκετά πράγματα να προσέξει ο Ολυμπιακός στο αυριανό (30/9, 20:30) ματς. Πρώτα από όλα να μην... θολώσει ο ίδιος, να μην παρασυρθεί, αλλά και να μην δώσει τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να νομίζει ότι μπορεί να πάρει την κατοχή.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα βγουν με σκοπό να ελέγξουν το ματς από το ξεκίνημα και να μην αφήσουν πολλά περιθώρια στους Θεσσαλονικείς να πιστέψουν ότι θα φύγουν έστω με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Καραϊσκάκη.

Γίνεται λόγος για... σκακιέρα από πλευράς προπονητών. Αν κρίνουμε και από τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο Ρέντη και τη μελέτη που έχει πέσει αποκλειστικά και μόνο για το ματς με τον ΠΑΟΚ, θα πρόκειται όντως για σκακιέρα των πάγκων.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει εντοπίσει αρκετές αδυναμίες του «Δικεφάλου». Μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι έχουν αργές επιστροφές οι Βιεϊρίνια και Μάτος. Σαν να ξεχνιούνται με λίγα λόγια. Οπότε η μάχη των φτερών θα έχει ενδιαφέρον.

Την ίδια στιγμή, ο ΠΑΟΚ παίρνει αρκετές βοήθειες επιθετικά από αυτούς τους δύο, οι οποίοι με τους εξτρέμ (Μπίσεσβαρ ή Λημνιό) έχουν δημιουργήσει ουκ ολίγα θέματα σε αντίπαλες άμυνες.

Επίσης στον άξονα ο ΠΑΟΚ σημαντικό ρόλο στη σωστή ανασταλτική λειτουργία παίζει Ο Μαουρίσιο που συνήθως είναι δίδυμο με τον Κάνιας στα χαφ και έχουν μπροστά τους τον Πέλκα. Οι τρεις του αναμένεται να βρεθούν αύριο στην ενδεκάδα και η αλήθεια είναι ότι ο Μαρτίνς δεν ασχολείται μόνο με τον Πέλκα αλλά και τον Μαουρίσιο που αποτελεί την ραχοκοκαλιά της ομάδας του Λουτσέσκου.