Ιωνικός - Λαμία 2-2: Παλικαρίσια παραμονή!

Η Λαμία έμεινε στη Super League με το 2-2 στη Νεάπολη με τον Ιωνικό, αν και έχανε 2-0 στο ημίχρονο! Πρόσωπο πάλι ο Ζόραν Τόσιτς, υποβιβασμός για τους γηπεδούχους αν και είχαν την τύχη στα χέρια τους. 

Ιωνικός - Λαμία 2-2: Παλικαρίσια παραμονή!

Η Λαμία θα συνεχίσει στη Super League και ο Ιωνικός υποβιβάζεται μετά το δραματικό 2-2 στη Νεάπολη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 στο ημίχρονο με Ελευθεριάδη και Κάνιας, αλλά η Λαμία βρήκε τρόπο να απαντήσει στην επανάληψη με τον Νούνιες και τον Τόσιτς που αποδείχτηκε ο παίκτης κλειδί για τους Φθιώτες! Τρομερό ματς, πανηγυρισμοί για την ομάδα του Βόκολου, απογοήτευση για εκείνη του Γρηγορίου που κρατούσε στα χέρια της τη σωτηρία, αλλά η Λαμία ήταν ηρωική και αλύγιστη.

Στο πρώτο ημίωρο το ματς είχε αυξομειώσεις σε ρυθμό, με την Λαμία οργανωμένη αμυντικά και επιθετικά να έχει μεγάλες φάσεις με τον Μαρτίνεθ στο 16’ και στο 28’, αλλά ο Χουτεσιώτης έκανε εξαιρετικές και σωτήριες επεμβάσεις. Στο 30’ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ από στατική φάση, με τον βραχύσωμο Χρήστο Ελευθεριάδη να προλαβαίνει τους αμυντικούς και τον γκολκίπερ της Λαμίας και με κεφαλιά από το κόρνερ του Βαλεριάνου να κάνει το 1-0. Ο Ιωνικός με τη δύναμη της εξέδρας και αυτού του γκολ, πήρε τα πάνω του και χτύπησε ξανά στο 37’ με ένα τρομερό σουτ του Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας που έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα. Ένα από τα ωραιότερα γκολ του φετινού πρωταθλήματος και πολύ σημαντικό από τον Ισπανό μέσο. Η Λαμία αιφνιδιασμένη ήταν και άτυχη, καθώς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ένα επίσης πολύ ωραίο σουτ από τον Σιμόν βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Χουτεσιώτη κι έτσι έμεινε το 2-0.

Η Λαμία μπήκε με αλλαγές στο δεύτερο μέρος και πολύ επιθετικά, βρίσκοντας το γκολ με τον Κρίστοφερ Νούνιες στο 53'! Ο Κοσταρικανός γύρισε το σώμα του στην μικρή περιοχή μετά το γύρισμα του Τσιλούλη και προ του Τσιγκρίνσκι έκανε το 2-1 ξαναβάζοντας την ομάδα του σε διεκδίκηση παραμονής. Η Λαμία είχε ευκαιρίες με κεφαλιές του Σλίβκα από φάουλ του Τόσιτς, ενώ το σουτ του Σέρβου κόντραρε στον Τσιγκρίνσκι. Στο 69' ο Ιωνικός που έπαιζε με 3-4-3 είχε σουτ του Βαλεριάνου, προσωρινή απόκρουση του Κοσέλεφ που στη συνέχεια έπεσε ηρωικά στα πόδια του Μάντζη και γλίτωσε το τρίτο γκολ, για να έρθει η ισοφάριση στο 73' με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ από το αριστερό του Ζόραν Τόσιτς!

Δραματικό το φινάλε με πολλές διακοπές, τον Ιωνικό αγχωμένο, την Λαμία να απειλεί με τον Βασιλαντωνόπουλο στο 90'+2', ενώ ο Κοσέλεφ έδειχνε σταθερότητα στα γεμίσματα. Το τέλος βρήκε την ομάδα του να πανηγυρίζει τη σωτηρία, μεγάλη απογοήτευση για τον Ιωνικό.

Μικρογραφία

Ιωνικός – Λαμία 2-2

Γήπεδο: Νεάπολης

Σκόρερ: 30’ Ελευθεριάδης 1-0, 37’ Κάνιας 2-0, 53' Νούνιες 2-1, 72' Τόσιτς 2-2

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Κίτρινες: 51' Ελευθεριάδης, 59' Ρομαό, 95' Βαλεριάνος - 14’ Νούνιες, 20’ Τσιλούλης, 42’ Τζανετόπουλος, 86' Μεντίνα, 98' Κοσέλεφ

Συνθέσεις

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό (76' Λοβέρα), Βαλεριάνος, Κάνιας, Σάκιτς, Ελευθεριάδης (59' Σόουζα), Φαντιγκά (69' Σεμπά), Μασάς (69' Γούλερι), Μάντζης

Λαμία: Κοσέλεφ, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Αμπάντα (46' Σαραμαντάς -84' λ.τ. Βασιλαντωνόπουλος), Σλίβκα (75' Μανούσος), Στάνκο, Μαρτίνεθ (46' Τόσιτς), Νούνιες, Τσιλούλης (64' Ρόμανιτς), Μεντίνα