Ένα όμορφο τέλος στον εφιάλτη

Ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα στα τελευταία ματς με τους δύο βασικούς διεκδικητές του φετινού τίτλου.

Ένα όμορφο τέλος στον εφιάλτη

Απέσπασε με ευκολία την ισοπαλία από την ΑΕΚ στην… φλεγόμενη «Αγια-Σοφιά», πετυχαίνοντας μάλιστα και ένα γκολ το οποίο, κατά τα ειωθότα, ακυρώθηκε ως οφσάιντ για χιλιοστά, ενώ επικράτησε 1-0 του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη, μάλλον ευκολότερα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό σκορ.

Στα παιχνίδια αυτά οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν συνοχή στην άμυνα και παρουσίασαν εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, συστατικά που τόσο έλειψαν κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης σεζόν. Και όλα αυτά απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους που καίγονταν για βαθμούς, τη στιγμή που οι ίδιοι ήταν ουσιαστικά αδιάφοροι, καθώς φάνταζε σχεδόν βέβαιο πως ασχέτως με την τελική έκβαση των δύο ντέρμπι θα ήταν υποχρεωμένοι να πάρουν αποτέλεσμα στην Τούμπα για να εξασφαλίσουν την τρίτη θέση στην τελική κατάταξη. Όπως και τελικά έγινε.

Πολλοί χαρακτηρίζουν τον αυριανό αγώνα με τον ΠΑΟΚ «τελικό». Βλέπετε, η τρίτη θέση εξασφαλίζει υπό προϋποθέσεις (νίκη της ΑΕΚ επί του «Δικεφάλου του Βορρά» στον τελικό του Κυπέλλου - με δεδομένο φυσικά ότι κάποτε και κάπου αυτός θα διεξαχθεί) την συμμετοχή στα προκριματικά του Europa League της επόμενης χρονιάς αλλά και την συμμετοχή στους ομίλους του Conference σε περίπτωση αποκλεισμού.

Προσωπικά δεν το βλέπω έτσι. Έχω ζήσει τον Ολυμπιακό να αποκλείει τον Άγιαξ, την Μίλαν και την Άρσεναλ. Να κερδίζει Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους. Να κοιτάει στα μάτια την Ρεάλ Μαδρίτης με δέκα παίκτες μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και να φτάνει στο παρά πέντε από την πρόκριση στον ημιτελικό του Champions League με την Γιούβε. Αν σήμερα θεωρεί ζόρικο να περάσει δυο τρεις προκριματικούς γύρους με αντιπάλους τριτοκοσμικές ομάδες ή τους εκτοέβδομους της Αγγλίας και της Ιταλίας, καλύτερα να κάνει πίσω και να αφήσει τον Βόλο να βγει Ευρώπη, να γελάσει και το χειλάκι του Αχιλλέα Μπέου, βρε αδερφέ.

Θέλω όμως να κερδίσει ο Ολυμπιακός στην Τούμπα. Για να δείξει πως είναι έτοιμος να επιστρέψει. Πως όλα όσα έγιναν τούτη την καταστροφική σεζόν δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια κακή παρένθεση, η οποία έχει ήδη κλείσει. Το 2022-23 υπήρξε ένας εφιάλτης για τον μόνιμο πρωταθλητή Ελλάδας. Μπορεί όμως να ολοκληρωθεί με όμορφο τρόπο. Και τότε πια δεν θα μιλάμε για τέλος, αλλά για μια νέα αρχή.