Η διαμάχη Ολυμπιακού-Σπόρτινγκ για τον Ποντένσε

Η ομάδα της Λισαβόνας πρότεινε συμβιβαστική λύση στους Πειραιώτες που την απέρριψαν.

Η διαμάχη Ολυμπιακού-Σπόρτινγκ για τον Ποντένσε

Ο Ντανιέλ Ποντένσε μετά την επίθεση κουκουλοφόρων στο προπονητικό κέντρο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας διεκδίκησε την ελευθερία του από την πορτογαλική ομάδα την οποία και κέρδισε. Κάπως έτσι υπέγραψε συμβόλαιο με τους Πειραιώτες, αλλά η υπόθεση δεν έχει τελειώσει. Η Σπόρτινγκ διεκδικεί χρήματα από τον Ολυμπιακό και έχει προσφύγει στα δικαστήρια προκειμένου να κερδίσει κάτι από αυτή την ιστορία.

Συγκεκριμένα η Σπόρτινγκ αξίωνε από τον Ολυμπιακό το ποσό των 60 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την «A bola» τα «λιοντάρια» πρότειναν στους Πειραιώτες να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση στα 10 εκατ. ευρώ. Οι «ερυθρόλευκοι» απέρριψαν τη συγκεκριμένη πρόταση που έγινε από την πλευρά της Σπόρτινγκ.

Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ποδοσφαιριστής έχουν λειτουργήσει απόλυτα νομότυπα σε αυτή την ιστορία. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη FIFA στα συμβόλαια ποδοσφαιριστών κάτω των 28 ετών υπάρχει μία περίοδος 3 ετών κατά την οποία οι ομάδες έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το μέλλον κάθε ποδοσφαιριστή. Αυτή η περίοδος είχε παρέλθει και ο Ποντένσε ενήργησε νόμιμα στη διαμάχη του με τη Σπόρτινγκ, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό.