Ολυμπιακός: Mία από τις επιλογές για τον πάγκο ο Φαριόλι

Ο 34χρονος Ιταλός τεχνικός Φραντσέσκο Φαριόλι έχει έρθει σε επαφή με τον Ολυμπιακό για τον πάγκο.

Ολυμπιακός: Mία από τις επιλογές για τον πάγκο ο Φαριόλι

Ένα από τα ονόματα που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, είναι ο Φραντσέσκο Φαριόλι.

Ο 34χρονος Ιταλός τεχνικός έχει προπονήσει μόνο δύο ομάδες στην καριέρα του ως πρώτος προπονητής. Συγκεκριμένα, την Καραγκιουμρούκ την οποία οδήγησε στην 8η θέση του τουρκικού πρωταθλήματος και εν συνεχεία την Αλάνιασπορ που την έφτασε στην 5η θέση. Αποχώρησε από την Αλάνιασπορ τον Φεβρουάριο.

Κατά τ’ άλλα, ο Φαριόλι ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ως γυμναστής τερματοφυλάκων και επί της ουσίας το 2020 ανέλαβε βοηθός στην Αλάνιασπορ και ως πρώτος προπονητής έχει μόλις δύο χρόνια προϋπηρεσία.

Ο Ολυμπιακός ήρθε σε επαφή μαζί του στο πλαίσιο των διαφόρων «συνεντεύξεων» που κάνει για να δώσει τα κλειδιά στον άνθρωπο που θα καθοδηγήσει την ομάδα τη νέα σεζόν στην επιστροφή στις επιτυχίες.

Στην Τουρκία κάνουν λόγο για έναν προπονητή που του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, η συνεχής κίνηση των παικτών του και να πηγαίνουν σε κάθε ματς για τη νίκη.

Στον Ολυμπιακό λοιπόν ζυγίζουν τα δεδομένα σε όλες τις περιπτώσεις προπονητών που κοιτάζουν, όπως και του Φαριόλι και αναμένεται σύντομα να αποφασίσουν. Ίσως να παίξει ρόλο στην τελική επιλογή και το ευρωπαϊκό εισιτήριο που θα πάρουν οι Πειραιώτες, έτσι ώστε να το... πλασάρουν (σ.σ. του Europa League συγκεκριμένα) ως διαπραγματευτικό ατού στις συζητήσεις που θα κάνουν με τους υποψήφιους προπονητές.

Θυμίζουμε ότι ο Σεργκέι Ρεμπρόφ είναι ψηλά στη λίστα, αλλά αγγίζει τα όρια του απίθανου να έρθει στα μέρη μας, όπως και ο Ερνάν Κρέσπο.