Έτσι άνοιξε η πόρτα της Εθνικής στον Ποντένσε

Στην προεπιλογή της Πορτογαλίας για τα εκτός έδρας παιχνίδια του Οκτωβρίου έχει συμπεριληφθεί ο εξτρέμ του Ολυμπιακού.

Έτσι άνοιξε η πόρτα της Εθνικής στον Ποντένσε

Έδωσε μεγάλη «μάχη» ο Ολυμπιακός για να τον ντύσει στα ερυθρόλευκα και για να συμβεί αυτό εκμεταλλεύτηκε την επίθεση κουκουλοφόρων στο προπονητικό κέντρο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ο Πορτογάλος εξτρέμ δεν μπορούσε να συνεχίσει στη Λισαβόνα και με τη μετακίνηση του στον Πειραιά θεώρησε πως η καριέρα του θα πάρει ξανά τα πάνω της.

Γρήγορα κέρδισε θέση βασικού στον Ολυμπιακό και μάλιστα κατάφερε να ξεχωρίσει με την παρουσία του. Τα όσα έκανε ο Ποντένσε με την ερυθρόλευκη φανέλα βρίσκονταν εδώ και καιρό στο… μικροσκόπιο του ομοσπονδιακού τεχνικού της Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος.

Στο παιχνίδι με τη Μπέτις ο Πορτογάλος τεχνικός είχε στείλει και συνεργάτη του στο «Γ. Καραϊσκάκης» προκειμένου να παρακολουθήσει τον Ντανιέλ Ποντένσε. Κάπως έτσι ο εξτρέμ άνοιξε και η πόρτα της Εθνικής Πορτογαλίας για τον εξτρέμ του Ολυμπιακού.

Για τα εκτός έδρας παιχνίδια του Οκτωβρίου με Πολωνία και Σκωτία για το Nations League ο Ντανιέλ Ποντένσε βρίσκεται στην προεπιλογή της Εθνικής Πορτογαλίας. Οι καλές εμφανίσεις του με τον Ολυμπιακό του άνοιξαν την πόρτα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της πατρίδας του και όλα δείχνουν πως η καριέρα του εκτινάσσεται.