Άρης - ΑΕΚ 1-2: Aνατροπή τίτλου στο «Βικελίδης» με Φαν Βέερτ και Τσούμπερ!

Η ΑΕΚ που έχανε στο 17' από πέναλτι του Γκρέι γύρισε το ματς στην Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη παρά την απουσία του πρώτου της σκόρερ Λιβάι Γκαρσία (αδιαθεσία) με τον αντικαταστάτη του Φαν Βέερτ να ισοφαρίζει (23') και τον Τσούμπερ να διαμορφώνει το τελικό 1-2 φέρνοντας την ομάδα του Αλμέιδα μόνη πρώτη (+3) 90 λεπτά πριν την λήξη του πρωταθλήματος!

Άρης - ΑΕΚ 1-2: Aνατροπή τίτλου στο «Βικελίδης» με Φαν Βέερτ και Τσούμπερ!

Μια «στροφή» πριν τη λήξη των πλέι οφ και του πρωταθλήματος η ΑΕΚ έκανε το... προσπέρασμα επί του Παναθηναϊκού περνώντας μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα αφού η νίκη της - με ανατροπή - επί του Άρη (2-1) συνδυάστηκε με επικράτηση επί του Ολυμπιακού στο ντέρμπι των «αιωνίων» την ίδια στιγμή!

Έτσι, ούσα στο +3 από το «τριφύλλι», αν τη 10η αγωνιστική των πλέι οφ κόντρα στον αδιάφορο Βόλο, μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια, πάρει, έστω έναν πόντο, τότε ότι και να κάνουν οι «πράσινοι» με τον Άρη ο «δικέφαλος» θα πανηγυρίσει το πρώτο του πρωτάθλημα μετά από το 2018 και 13ο της ιστορίας του!

Με τον Ρότα να επιστρέφει στην 11αδα μετά την απουσία του με τον Oλυμπιακό (λόγω της αγκωνιάς του Μπερνάρ στη Λεωφόρο) και τον Φαν Βέερτ βασικό μετά τις 22... Γενάρη (λόγω της αδιαθεσίας του Λιβάι Γκαρσία που έμεινε εκτός 20αδας) η ΑΕΚ μπήκε πιο επιθετικά κόντρα στους γηπεδούχους που εμφανίστηκαν μ' απουσίες (Πάλμα - Μπράμπετς) και ροτέισον (Ιτούρμπε - Κάμαρα) μ' αποτέλεσμα να εμφανίσει για πρώτη φορά στην σεζόν το αμυντικό δίδυμο Ενκουλού - Πίρσμαν.

O «δικέφαλος» είχε τρία σουτ (με καλύτερο του Τσούμπερ στο 1ο λεπτό που έβγαλε στην κλειστή του γωνία ο Κουέστα) αλλά το γκολ το πέτυχε στην πρώτη του, ουσιαστικά, «επίσκεψη» στα καρέ της ο αντίπαλος του.

Ο Mατέο Γκαρσία ανατράπηκε από τον Πινέδα εντός περιοχής και παρότι ο Φωτιάς έδειξε «παίζεται» άλλαξε απόφαση καταλογίζοντας πέναλτι αφού το VAR τον έστειλε στο μόνιτορ.

Ο Γκρέι στο 17ο λεπτό έβαλε για πρώτη φορά στην φετινή σεζόν μπροστά τους Θεσσαλονικείς κόντρα στην «Ένωση» αλλά το προβάδισμα των «κιτρίνων» δεν κράτησε παρά μόνο έξι λεπτά.

Ο Πινέδα εξιλεώθηκε για το πέναλτι κλέβοντας και δίνοντας την ασίστ στον Φαν Βέερτ που άδειασε τον Ενκουλού με το αριστερό πριν εκτέλεσει με το δεξί για την ισοφάριση.

Ακολούθως το ματς έγινε ...ροντέο με τον Άρη να έχει ένα πεντάλεπτο με τους Γκρέι και Νταρίντα να μην βρίσκουν στόχο όπως και οι φιλοξενούμενοι στο δικό τους με τους Φαν Βέερτ - Τσούμπερ, αλλά ο Ελβετός στο 43' έγραψε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ στην 6η του τελική στο ματς γυρίζοντας το ματς και φέρνοντας την ΑΕΚ πρωτοπόρο!

Στην επανάληψη -κι ενώ το «κιτρινόμαυρο» προβάδισμα αυξήθηκε λόγω του αποτελέσματος στο Ν. Φάληρο- η ομάδα του Αλμέιδα άγγιξε το 3ο γκολ αλλά ο Koύεστα παρενεβλήθη σε σουτ του Φαν Βέερτ στέλνοντας την μπάλα στο δεξί δοκάρι του!

Ακολούθως ...έσβησαν το ματς και το φινάλε τους βρήκε να πανηγυρίζουν...

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Άρης - ΑΕΚ 1-2

Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»

Σκόρερς: 17’ πεν. Γκρέι – 23’ Φαν Βέερτ, 43’ Τσούμπερ

Δαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)

Κίτρινες κάρτες: Χριστοδουλόπουλος, Καμαρά, Νταρίντα – Τσούμπερ, Mάνταλος, Ρότα.

Κόκκινες κάρτες: -

ΑΡΗΣ (Τόλης Tερζής): Κουέστα – Εμπακατά, Ενκουλού, Πίρσμαν, Μαζικού – Ντουκουρέ (59’ Kαμάτσο), Νταρίντα, Ρουπ – Χριστοδουλόπουλος (59’ Ιτούρμπε), Γκρέι (86’ Καμαρά), Ματέο Γκαρσία.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης - Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί – Ελίασον (59’ Άμραμπατ), Σιμάνσκι, Πινέδα (65’ Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (84’ Ζίνι) - Φαν Βέερτ (84’ Φερνάντες), Τσούμπερ (68’ Μάνταλος).