Το χρωστάει στον κόσμο του ο Ολυμπιακός

Αυτό που θέλει ο κάθε Ολυμπιακός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και στο φινάλε μιας σεζόν με το βλέμμα στην επόμενη. 

Το χρωστάει στον κόσμο του ο Ολυμπιακός

Πηγαίνοντας προς το τέλος της σεζόν ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να διορθώσει πράγματα που δεν έγιναν σωστά και χάθηκαν οι στόχοι του. Αυτό που έχει να κάνει είναι να σέβεται την ιστορία του. Κι ο σεβασμός όπως και η επιθυμία όλων όσοι αγαπούν και υπηρετούν από κάθε πόστο την πειραϊκή ομάδα είναι να παλεύουν για τη νίκη. Σε κάθε ματς. Και σε κάθε ντέρμπι. Ασχέτως βαθμολογικής σημασίας. Και ασχέτως επιθυμιών των άλλων ομάδων.

Ο Ολυμπιακός έχασε φέτος το πρωτάθλημα και θα το πάρει ο Παναθηναϊκός ή η ΑΕΚ. Όπως είχαμε αναφέρει ξανά, πράγματι ο Ολυμπιακός έκανε ή δεν έκανε πολλά ώστε να χαθεί αυτός ο τίτλος, δέχτηκε πλήγματα από διάφορους παράγοντες και τελικά δεν μπόρεσε να διατηρήσει τα σκήπτρα του μετά από μία τριετία κυριαρχίας.

Όπως έπαιξε στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ, όχι ιδανικά και σαν κανονικός Ολυμπιακός, αλλά με σωστή νοοτροπία απ' όλους και με καλή προσπάθεια έτσι πρέπει να παίξει και με τον Παναθηναϊκό. Και με τον ΠΑΟΚ σε λίγες μέρες. Εκεί όπου θα υπάρχει και βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Ο Ολυμπιακός έχει διαχρονικά αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και είναι χρέος προς τον κόσμο να γίνει η καλύτερη δυνατή προσπάθεια για τη νίκη. Μια νίκη που έχει πια δυο χρόνια να πανηγυρίσει η πειραϊκή ομάδα, με τρεις ήττες και τέσσερις ισοπαλίες μετά το 4-1 στη Λεωφόρο τον Μάη του 2021.

Το πρωτάθλημα που έχασε φέτος ο Ολυμπιακός της απόλυτης παντοδυναμίας τις τελευταίες σχεδόν τρεις δεκαετίες, θα το πάρει ο Παναθηναϊκός ή η ΑΕΚ. Προτιμήσεις για κάποιους λόγους μπορεί να υπάρχουν, το σίγουρο είναι ότι κανείς «ερυθρόλευκος» δεν επιθυμεί να πανηγυρίζει ο Παναθηναϊκός μέσα στην ιστορική έδρα του Ολυμπιακού. Αλλά όποιος από τους δύο είχαμε πει είναι να πάρει το πρωτάθλημα θα πρέπει να νικήσει τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε, αν μπορέσει ο Παναθηναϊκός ας το πάρει.

Αλλά για κάθε παίκτη που θα αγωνιστεί το βράδυ της Δευτέρας και γενικά για όλη την ομάδα, η νίκη θα αποτελεί και έμπρακτη συγγνώμη προς τον κόσμο της για τη φετινή σεζόν. Ή η προσπάθεια στο 100%, σε όποιες συνθήκες κι αν γίνεται αυτό το ντέρμπι. Με το άδειο γήπεδο, με τα προβλήματα στον Παναθηναϊκό, με το επόμενο ματς να είναι πιο σημαντικό βαθμολογικά, με ό,τι μπορεί να σκεφτεί ο καθένας.

Είναι χρέος προς τον κόσμο για αυτή τη σεζόν και σύνθημα για την επόμενη.