O «τελικός» στη Νίκαια και το... τρις εξαμαρτείν του Λεβαδειακού

Η ανατριχιαστική εικόνα του συγκινημένου Γιάννη Πετράκη στο φινάλε του Λαμία-Λεβαδειακός είναι το ποδόσφαιρο, όχι οι επίσημοι... χουλιγκάνοι που παρεπιδημούν στα ελληνικά γήπεδα.

O «τελικός» στη Νίκαια και το... τρις εξαμαρτείν του Λεβαδειακού

Η μία ομάδα που αποχαιρέτησε τα «σαλόνια» (λέμε τώρα...) του ελληνικού ποδοσφαίρου έγινε γνωστή χθες με το φινάλε της 6ης (και προτελευταίας) αγωνιστικής των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ. Ο Λεβαδειακός, καίτοι έμεινε αήττητος και στο έκτο ματς της διαδικασίας (με τα πέντε πάντως να λήγουν ισόπαλα), πλήρωσε το γεγονός ότι μυαλό δεν... έβαλε και συνέχισε να δέχεται γκολ στα τελευταία λεπτά.
Η ομάδα του Πετράκη το... τερμάτισε χθες.

Μετά το 2-2 με τον Ιωνικό στη Λιβαδειά που διαμορφώθηκε στο 85’ από τον Τσιγκρίνσκι, ήρθε το ίδιο αποτέλεσμα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, παρότι στο 60’ προηγείτο 0-2, ενώ δέχθηκε την ισοφάριση με πέναλτι στο 14ο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Ζοάο Πέδρο.

Το... τρις εξαμαρτείν του Λεβαδειακού ολοκληρώθηκε χθες στον... τελικό με τη Λαμία στο «Αθανάσιος Διάκος», όταν δέχθηκε το 1-1 του Τόσιτς στο 93’. Ήταν το τελειωτικό χτύπημα, που μετέτρεψε τον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής σε διαδικαστικό για την ομάδα της Λιβαδειάς, αφού, ακόμη κι αν κερδίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα, στην ισοβαθμία υπολείπεται της Λαμίας...

Αν δεν είχε μπει το γκολ του Σέρβου, θα είχε πάρει παράταση ζωής, αλλά και πάλι θα ήταν σε μειονεκτική θέση, αφού στην ισοβαθμία με τη Λαμία πάλι θα υπολειπόταν λόγω του ότι οι Φθιωτοί είχαν τερματίσει στην κανονική διάρκεια ψηλότερα. Σαν να μην έφτανε αυτό για τη φιλότιμη αλλά αναποτελεσματική ομάδα του Πετράκη (η ανατριχιαστική εικόνα του συγκινημένου Κρητικού τεχνικού είναι το ποδόσφαιρο, όχι οι επίσημοι... χουλιγκάνοι που παρεπιδημούν στα ελληνικά γήπεδα, εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο και σουλατσάρουν απειλώντας τη σωματική ακεραιότητα παικτών) έχασε με τραυματισμό τον Σακό.

Η Λαμία, πάντως, δεν... ξέγνοιασε. Έχει έναν ακόμη «τελικό» να παίξει και όχι σε φιλόξενο περιβάλλον. Πρέπει να πάει στη Nίκαια να παίξει με τον Ιωνικό έχοντας το αβαντάζ ότι δύο αποτελέσματα την κρατάνε στην κατηγορία.

Οι Νικαιώτες, μετά το τρίτο τους 2-2 στα τέσσερα τελευταία ματς, θέλουν μόνο τρίποντο για να βάλουν «από κάτω» τους Φθιωτούς. Αν είχαν κρατήσει τη νίκη στο ματς του Ηρακλείου με τον (αήττητο και πρωτοπόρο στη διαδικασία) ΟΦΗ των 10 παικτών από το 52’, όπου προηγήθηκαν δις, θα ήταν ισόβαθμοι με τη Λαμία και «από πάνω» εκείνοι, αφού στα ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος είχαν μία νίκη και μία ισοπαλία. Με τα αν όμως δεν γίνονται... πραγματικότητες.

Αυτή είναι ότι έχουμε μπροστά μας έναν… τελικό παραμονής, όπου προμηνύεται «αίμα και άμμος», σε ένα ματς επιβίωσης για τις δύο ομάδες που δεν θέλουν να ακολουθήσουν τον Λεβαδειακό στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία (όπου τα οικονομικά μεγέθη είναι τελείως άλλα).

Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής αλλά και των πλέι άουτ ότι ο Παναιτωλικός, παρότι έχασε (από τον δεύτερο και αδιάφορο Ατρόμητο στο Περιστέρι), παρότι η συγκομιδή του είναι ένας πόντος σε έξι ματς, έμεινε στην κατηγορία.

Σωσμένοι και μαθηματικά είναι από χθες -και μπορούν να σκέφτονται διακοπές και την επόμενη σεζόν- τόσο ο ΠΑΣ Γιάννινα που νίκησε (για τρίτη σερί αγωνιστική) όσο και ο αντίπαλός του Αστέρας Τρίπολης των δύο πόντων στους τελευταίους πέντε αγώνες.