Πλέι άουτ διαφήμιση

Ο Λεβαδειακός παρά την μεγάλη προσπάθεια υποβιβάστηκε, αξίζει τα εύσημα ο ΟΦΗ που δεν αδιαφόρησε, αν και δεν είχε κίνητρο

Πλέι άουτ διαφήμιση

Για το φετινό πρωτάθλημα μπορεί να γίνεται μεγάλη κουβέντα για τη μάχη για τον τίτλο και είναι λογικό, αφού είχε χρόνια να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά από την άλλη κόβουν την ανάσα τα πλέι άουτ. Την ίδια ώρα που η προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ αναβλήθηκε λόγω των κρουσμάτων στον Παναθηναϊκό και θα γίνει μία ημέρα μετά την προκαθορισμένη, τα πλέι άουτ προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις.

Και για να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Όσον αφορά τη μάχη της κορυφής, πράγματι το σενάριο είναι εντυπωσιακό και το ενδιαφέρον του κόσμου παραμένει αμείωτο, αλλά από την άλλη υπάρχει ήδη αρκετός κόσμος που κουράστηκε. Και δεν τον κούρασε το θέαμα που βλέπει στο γήπεδο, αλλά τον κούρασε να σπάει το κεφάλι του να καταλάβει τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις.

Πάμε στα πλέι άουτ που χθες έσπασαν καρδιές με όσα συνέβησαν στα γήπεδα της Super League. Ο Λεβαδειακός πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις σε όλη τη διαδικασία, πήρε σημαντικά αποτελέσματα, αλλά τελικά δεν κατάφερε να σώσει την κατηγορία. Ένα γκολ της Λαμίας στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ήταν αρκετό για να τον στείλει στη δεύτερη κατηγορία και παράλληλα να κρατήσει ζωντανό το συγκρότημα της ομάδας της Φθιώτιδας. Είναι σκληρός ο τρόπος που υποβιβάστηκαν οι Βοιωτοί, διότι έκαναν μία συγκλονιστική προσπάθεια από το ξεκίνημα των πλέι άουτ. Θα κρατήσουμε τη θέληση των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων για να μείνουν στη Super League και το γεγονός ότι προσέφεραν δυνατές συγκινήσεις τόσο στο μεταξύ τους παιχνίδι όσο και στα προηγούμενα.

Βέβαια, από τη χθεσινή μέρα αξίζει να αναδειχτεί ο τρόπος που αντιμετώπισε ο ΟΦΗ το παιχνίδι με τον Ιωνικό. Οι Κρητικοί είναι πρώτοι σε αυτήν τη διαδικασία και δεν έχουν να διεκδικήσουν τίποτα. Παρ’ όλα αυτά έπαιξαν στα ίσα το ματς και έκοψαν βαθμούς από τους Νικαιώτες. Δεν έδειξαν καμία αδιαφορία σε ένα κρίσιμο ματς και σίγουρα ο κόσμος τους θα είναι περήφανος για τον τρόπο που το αντιμετώπισαν.

Και τώρα πηγαίνουμε σε έναν «τελικό» ανάμεσα σε Λαμία και Ιωνικό. Ακόμα δύο ομάδες που έχουν κάνει τεράστια προσπάθεια στα πλέι άουτ και έχουν επιστρέψει από την… κόλαση. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και οι δύο έδειχναν ότι δύσκολα θα έμεναν στην κατηγορία. Παρ’ όλα αυτά και οι δύο στα πλέι άουτ μεταμορφώθηκαν και έφτασαν στο σημείο ήδη να έχουν τον Λεβαδειακό από κάτω και στη μεταξύ τους αναμέτρηση να παίζουν όλη τη χρονιά. Ο Ιωνικός θέλει μόνο τη νίκη για να σωθεί και η Λαμία παίζει για δύο αποτελέσματα και το σίγουρο είναι πως υπόσχονται μία συναρπαστική βραδιά.

Κατά τα άλλα, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικός και Αστέρας Τρίπολης έφτασαν στο σημείο να καρδιοχτυπήσουν μέσα από αυτήν τη διαδικασία. Ειδικά οι δύο πρώτοι είχαν ένα μεγάλο σερί κακών αποτελεσμάτων και πριν από τα πλέι άουτ. Επειδή πρόκειται για επαρχιακές ομάδες που έχουν καλές έδρες με κόσμο είναι απαραίτητες στη Super League και φυσικά έμαθαν πολλά από μία σεζόν στην οποία έφτασαν στο σημείο να κινδυνέψουν. Τουλάχιστον είναι σημαντικό για το πρωτάθλημα πως και τα πλέι άουτ προσέφεραν συγκινήσεις και σπουδαία παιχνίδια. Ακόμα και εκείνοι που δεν «καίγονταν» για βαθμούς πάλεψαν και έκαναν ζημιές. Τα πλέι άουτ, πάντως, υπόσχονται ακόμα μία συναρπαστική αγωνιστική και το ματς Ιωνικός - Λαμία αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.