ΧΑΦΑΡΑ ο Γκιγιέρμε για τον Ολυμπιακό

Ναι, να τον δούμε και στα πιο δύσκολα του Ολυμπιακου, τον Γκιγιέρμε, μόνο που τον έχουμε δει ήδη στα πολύ δύσκολα!

ΧΑΦΑΡΑ ο Γκιγιέρμε για τον Ολυμπιακό

Ένα ματς με τον Λεβαδειακό για το Κύπελλο δεν είναι πεδίο για ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την αξία ενός παίκτη. Ναι, ο Γκιγιέρμε ήταν το τέλειο αμυντικό χαφ σε αυτό το ματς, αλλά θα πρέπει να τον τσεκάρουμε και στα πιο δύσκολα.


Μα τι λέμε, όμως; Ο άνθρωπος έχει παίξει χρόνια στα ΠΟΛΥ δύσκολα, στο ιταλικό και το ισπανικό πρωτάθλημα. Τόσο σε συνθήκες μεγάλης πίεσης, καθώς δεν αγωνιζόταν σε κάποια από τις μεγάλες ομάδες, όσο και σε φάσεις που το δικό του κλαμπ (η Ουντινέζε ή η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια) είχε τον πρώτο λόγο στα παιχνίδια. Ο άνθρωπος έχει αγωνιστεί πάνω από 100 φορές στη Serie A και στην Primera, ενώ πριν έπαιζε στην Κορίνθιανς στην πατρίδα του. Τί να περιμένουμε να μας αποδείξει;


Οι συγκρίσεις είναι ωραίες μόνο για συζητήσεις στα καφενεία για τους μεγαλύτερους και στα σόσιαλ μίντια για τους νεότερους. Στην πραγματικότητα δεν έχουν νόημα. Αλλά ο Γκιγιέρμε θυμίζει πολύ τον Λεντέσμα λόγω της όψης του και του στιλ του, τον Καμπιάσο με τις κινήσεις που κάνει για να καθοδηγεί όλη την ομάδα, όπως και τον Ζε Ελίας λόγω της κοινής καταγωγής τους και της ομοιότητας σε πολλά στοιχεία του παιχνιδιού. Φυσικά δεν είναι κανείς από αυτούς. Είναι ο Γκιγιέρμε και θα δώσει πολλά στον Ολυμπιακό, είναι βέβαιο.


Εννοείται ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανοίξουν κουβέντες για το ότι δεν έχει παίξει μέχρι τώρα ή για τη θέση του Μπουχαλάκη στην ομάδα και όλα αυτά τα καφενειακά και τα διαδικτυακά σχόλια-μπαρούφες. Κι ο Μπουχαλάκης έχει προσφέρει πολλά μέχρι τώρα και θα συνεχίσει να το κάνει. Ο Ολυμπιακός θέλει και τον Γκιγιέρμε και τον Μπουχαλάκη και τον Νάτχο και τον Καμαρά και τον Ανδρούτσο. Φυσικά και τον Τουρέ και τον Φορτούνη. Και όλους τους πολύ ποιοτικούς παίκτες αυτού του πολύ ποιοτικού ρόστερ.


Κι ο Μαρτίνς δεν είναι χαζός. Όλους θα τους βάλει. Και όλους θα τους αξιοποιήσει στα ματς μιας γεμάτης σεζόν. Όπως θα το κάνει και με τον Σισέ που σίγουρα δεν είναι για να μην παίζει καθόλου, με την εικόνα που έως τώρα έχουν δείξει οι άλλοι στόπερ της ομάδας και με τη δική του παρουσία στο ματς του Κυπέλλου.