Ολυμπιακός: Έχασε το πρωτάθλημα, δεν το δίνει σε κανέναν

Ο Ολυμπιακός έπαιξε για τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ. Θα κάνει το ίδιο και με τον Παναθηναϊκό. Το πρωτάθλημα το έχασε, δεν το δίνει σε κανένα. Εκείνοι το δίνουν ο ένας στον άλλο και δεν μπορούν να το... πάρουν. 

Ολυμπιακός: Έχασε το πρωτάθλημα, δεν το δίνει σε κανέναν

Στη Νέα Φιλαδέλφεια αποδείχτηκαν πολλά. Το αυτονόητο κι αυτό που δεν λένε οι συγγραφείς μυθοπλασιών να καταλάβουν. Ότι ο Ολυμπιακός έχασε το πρωτάθλημα, δεν το δίνει σε κάποιον. Άλλωστε έχουν τόσο ξεμάθει από τίτλους που φροντίζουν ο ένας να το δίνει στον άλλον και να μην το παίρνουν να το χαρούν. Η ψυχή θα βγει μέχρι να γίνει η φιέστα.

Τέλος πάντων. Τον Ολυμπιακό τον ενδιαφέρει ο Ολυμπιακός, αυτό θα γίνει και την Κυριακή με τον Παναθηναϊκό. Όπως έγινε και με την ΑΕΚ στο 0-0 της Νέας Φιλαδέλφειας. στο οποίο οι πολλές φάσεις ήταν της ΑΕΚ και οι πολλές ευκαιρίες του Ολυμπιακού.

Το γκολ που οριακά δεν μέτρησε, το σουτ του Μπακαμπού που έβγαλε ο Αθανασιάδης, φυσικά η ευκαιρία του Μπιέλ και στο τέλος του Κασάμι. Θα έβαζα και το κακό σουτ του Εμβιλά από σούπερ θέση στο φινάλε του πρώτου μέρους, γιατί ήταν και αυτή σούπερ ευκαιρία αν πήγαινε μέσα.

Ανάλυση της σεζόν δεν θα ξανακάνουμε. Ούτε θα απαντήσουμε πάλι στους σεναριογράφους. Απλώς αποδείχτηκαν πολλά.

Ότι όταν ο Ολυμπιακός παίζει με ποδοσφαιρική λογική δύσκολα θα χάσει. Ο σχηματισμός είχε λογική. Και πέτυχε ανασταλτικά.

Ότι όταν οι παίκτες του έχουν πάθος, ο Ολυμπιακός δεν θα χάσει. Σε κάθε φάση έδωσαν μάχη, όχι όπως σε άλλα ματς. Πήραν κίτρινες, έκαναν μαρκαρίσματα, έπαιξαν με αυτοθυσία. Έπρεπε να πάρει και καμιά κάρτα έστω ένας παίκτης της ΑΕΚ, αλλά τέλος πάντων.

Ότι όταν υπάρχει συγκέντρωση δεν θα γίνονται χοντράδες όπως αυτές που από την αρχή της σεζόν κόστισαν ακριβά, σε σημείο που πράγματι να είναι δεδομένο ότι το πρωτάθλημα θα το πάρει τελικά κάποιος, αλλά θα το έχει χάσει ουσιαστικά ο Ολυμπιακός.

Το γκολ του Μπακαμπού δεν μέτρησε έτσι όπως δεν μέτρησε, για μια τρίχα, όπως δεν είχαν μετρήσει του Βρουσάι με τον Παναθηναϊκό, εκείνο με τον ΠΑΟΚ, όπως είχε δοθεί πέναλτι στη Λεωφόρο στις καθυστερήσεις ή με την ΑΕΚ στο Φάληρο. Μιλάμε για πολλούς, πάρα πολλούς βαθμούς χαμένους στην τρίχα.

Όμως ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός. Ήταν καλός στη Νέα Φιλαδέλφεια, μπορούσε να ήταν καλύτερος. Μπορούσε να είναι καλύτερος γενικά φέτος. Μπορεί να γίνει ξανά συναρπαστικός κι αυτό είναι το ζητούμενο για τη νέα σεζόν. Κι ας μην είναι τόσο... συναρπαστικό το πρωτάθλημα όπως είναι το φετινό που όποιος τελικά και να το πάρει δεν θα το πιστεύει ότι το πήρε. Από τον Ολυμπιακό...

Ας περάσουμε όμορφα μέσα στην τρέλα (μην πω άλλη λέξη) του Σλούκα και τα όντως συναρπαστικά της Πόλης και της προσπάθειας για το Κάουνας. Ας διασκεδάσουμε και με τα σενάρια μέχρι την Κυριακή για το ότι ο Ολυμπιακός θα... δώσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπως σίγουρα θα το έχανε από την ΑΕΚ. Κι ας έρθει και η τελευταία αγωνιστική (όπου σίγουρα ο Ολυμπιακός δεν θα... δώσει το ντέρμπι στον ΠΑΟΚ και σίγουρα κάποιος από τους άλλους θα πάρει επιτέλους το πρωτάθλημα), να τελειώνουμε και με τον τελικό του Κυπέλλου με όποιον συναρπαστικό τρόπο καταφέρουν να τον κάνουν. Και μετά βλέπουμε αυτά που (κατά βάθος όλοι τους, μέσα τους, ξέρουν ότι) θα ξαναδούμε...