Δίκη Σαββίδη | Κομίνης: «Δεν ήθελε να δημιουργήσει ένταση» - Δημητριάδης: «Δεν είδα το όπλο»

Ξεκίνησε την Τρίτη (2/5) στο Εφετείο, η δίκη του Ιβάν Σαββίδη και του Λούμπος Μίχελ, για την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του επεισοδιακού αγώνα ΠΑΟΚΑΕΚ τον Μάρτιο του 2018.

Δίκη Σαββίδη | Κομίνης: «Δεν ήθελε να δημιουργήσει ένταση» - Δημητριάδης: «Δεν είδα το όπλο»

Ο διαιτητής εκείνου του παιχνιδιού, Γιώργος Κομίνης στην κατάθεσή του, διαβεβαίωσε ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν τον πλησίασε και ότι ο Λούμπος Μιχελ δεν μπορούσε να μπει στο χώρο, γιατί δεν περιλαμβανόταν στο φύλλο αγώνος. Ο ίδιος δήλωσε ότι κ. Σαββίδης διαπληκτίστηκε μόνον με παράγοντες της ΑΕΚ. «Δεν ήθελε να δημιουργήσει ένταση, να ζημιώσει την ομάδα. Είναι άνθρωπος που έχει επενδύσει πακτωλό χρημάτων στην ομάδα. Συνήθως οι άνθρωποι που επενδύουν σε μία ομάδα έχουν σκοπό το καλύτερο και δεν θέλουν να την ζημιώσουν ή να υποστούν συνέπειες», είπε συγκεκριμένα. Αναφορικά με την έκφραση του Μίχελ προς τον ίδιο («είσαι τελειωμένος»), ο Γιώργος Κομίνης την απέδωσε στην «διαιτητική αργκό».

Από την πλευρά του, ο παράγοντας της ΑΕΚ, Βασίλης Δημητριάδης, κατέθεσε ότι μπήκε στο γήπεδο για να κατευνάσει τα οξυμένα πνεύματα, επιβεβαιώνοντας επίσης ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν πλησίασε τον κ. Κομίνη, ενώ ανέφερε ότι δεν είδε το όπλο του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. «Προσπάθησα να ηρεμήσω την κατάσταση. Ο κ. Μίχελ πήγε και είπε κάτι στο αφτί του κ. Κομίνη. Ο κ. Σαββίδης δεν έφτασε κοντά στον διαιτητή. Είχε δύο τρία άτομα μαζί του, προφανώς η συνοδεία του. Δεν πείραξαν κανέναν από τους δικούς μας. Έφτασε στα 1-2 μέτρα. Δεν είδα το όπλο», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι στο μονομελές Πλημμελειοδικείο ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ κ.Ιβάν Σαββίδης είχε καταδικαστεί σε 25 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο, ενώ στον τότε τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ Λούμπος Μίχελ είχε επιβληθεί ποινή 10 μηνών με τριετή αναστολή για παράνομη είσοδο και απειλή στον διαιτητή.