Ολυμπιακός: Έβγαλε αντίδραση με Βόλο, αλλά... άντε να τελειώσει η φετινή σεζόν

Ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε περίπατο το ματς με τον Βόλο, είχε ορεξάτους ποδοσφαιριστές, όμως, το 5-0 δεν επηρεάζει σε τίποτα τα πλάνα της νέας σεζόν.

Ολυμπιακός: Έβγαλε αντίδραση με Βόλο, αλλά... άντε να τελειώσει η φετινή σεζόν

Ένα ευχάριστο διάλειμμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η «πεντάρα» του Ολυμπιακού επί του Βόλου στο Καραϊσκάκη. Ένα 5-0 που ναι μεν δείχνει ότι οι παίκτες του έβγαλαν μία τρόπον τινά αντίδραση μετά από τρεις σερί ήττες, αλλά δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε και ποιον είχαν απεναντί τους (σ.σ. με όλο τον σεβασμό στους Θεσσαλούς).

O Βαλμπουενά έκανε τη διαφορά, είχε ενέργεια, όμως, το ζητούμενο ήταν να είχε ενέργεια και στα πολύ πιο απαιτητικά παιχνίδια, όπως αυτό με την ΑΕΚ στο Φάληρο. Είναι σημαντικό πάντως ότι ο Γάλλος καταθέτει την ψυχή του σε κάθε παιχνίδι που αγωνίζεται, είτε έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, είτε όχι, είτε πρόκειται για ντέρμπι, είτε με αντίπαλο την ασθενέστερη ομάδα των πλέι οφ. Κι όλα αυτά, ενώ όλα δείχνουν ότι θα αποχωρήσει το καλοκαίρι.

Αν θα πρέπει να κρατήσουμε κάτι από το ματς με τον Βόλο είναι σίγουρα η ετοιμότητα του Κωνσταντίνου Τζολάκη σε κάποιες απόπειρες απειλής από τους Θεσσαλούς, το γεγονός ότι ο Ανδρέας Ντόη επέστρεψε στην ενδεκάδα με γκολ, το ότι ο Σεντρίκ Μπακαμπού συνεχίζει να σκοράρει, το ότι ο Κώστας Φορτούνης σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς έδειξε την απαιτούμενη σοβαρότητα και ότι ο Μασούρας στο διάστημα που αγωνίστηκε, έπαιξε με την ψυχή του. Και εννοείται ότι θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς τους υπόλοιπους η νοοτροπία του Βαλμπουενά. Καλό ματς έκανε και ο Παϊτίμ Κασάμι, όμως, είναι ικανό για να τον κρατήσει και τη νέα σεζόν στο λιμάνι; Θα βοηθήσει η παραμονή του τον σύλλογο; Τις απαντήσεις θα τις δώσει ο νέος προπονητής.

Από εκεί και πέρα, δεν χωρούν πολλά σχόλια για το 5-0 επί του Βόλου. Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι να ξεμπερδέψει όσο το δυνατόν πιο αναίμακτα με τα ματς που ακολουθούν με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια και να προετοιμάσει το έδαφος για την επόμενη χρονιά. Κανένα συμπέρασμα δεν μπορεί να βγει από το ματς με τον Βόλο με... ορίζοντα τη σεζόν 2023-24 σε επίπεδο υλικού και ρόστερ. Αυτή είναι η πραγματικότητα...

Σίγουρα όποιος πήγε στο Καραϊσκάκη «χόρτασε» μπάλα, είδε τον Ολυμπιακό να είναι καταιγιστικός, αλλά το μυαλό όλων είναι στην επόμενη χρονιά.