Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Το πλάνο των Γιοβάνοβιτς - Αλμέιδα για την αρχική ενδεκάδα

Πώς θα παραταχθούν οι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής των Playoffs της Super League. Οι σκέψεις των Ιβάν Γιοβάνοβιτς και Ματίας Αλμέιδα.

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Το πλάνο των Γιοβάνοβιτς - Αλμέιδα για την αρχική ενδεκάδα

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ στη Λεωφόρο (30/4, 20:00) έρχονται αντιμέτωποι στο απόλυτο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής των Playoffs της Super League με στόχο τους τρεις βαθμούς της νίκης και την κορυφή της βαθμολογίας.

Με συνταγή... από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ολοκλήρωσε την προετοιμασία χωρίς προβλήματα και το πλάνο του είναι συγκεκριμένο, με συνταγή... από τα ματς με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, με την επιστροφή δηλαδή των Μπαρτ Σένκεφελντ, Δημήτρη Κουρμπέλη, Μπερνάρ Ντουάρτε Παλάσιος και Άντραζ Σπόραρ στο βασικό σχήμα.

Κάτω από τα δοκάρια θα ξεκινήσει Μπρινιόλι και η αμυντική τετράδα θα αποτελείται από τους Γιάννη Κώτσιρα, Χόρντουρ Μάγκνουσον και Χουάνκαρ.

Στον άξονα θα βρεθούν οι Ρουμπέν Πέρεθ, Άνταμ Τσέριν και Κουρμπέλης, ενώ στο δεξί άκρο της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Παλάσιος. Στα αριστερά θα τοποθετηθεί ο Μπερνάρ και στην κορυφή αναμένεται να βρεθεί ο Σπόραρ.

Ερώτημα η θέση του Πινέδα

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει λίγο πολύ καταλήξει στην ενδεκάδα που θα παρατάξει στο «Απόστολος Νικολαΐδης», με δύο - τρεις «ανοιχτές» θέσεις στο βασικό σχήμα.

Έτσι, κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Γιώργος Αθανασιάδης, ενώ στην άμυνα οι επιλογές είναι συγκεκριμένες και θα βρίσκονται οι Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί.

Από εκεί και πέρα, ένα ερωτηματικό είναι πού θα αγωνιστεί ο Πινέδα. Αν παίξει στον άξονα, θα έχει πίσω έναν εκ των Σιμάνσκι ή Γιόνσον, με τον Πολωνο να έχει ένα μικρό προβάδισμα. Αν παίξει με με δύο αμυντικούς μέσους, ο Πινέδα θα πάει στα αριστερά στη θέση του Γκατσίνοβιτς.

Στη δεξιά πλευρά θα βρεθεί είτε ο Άμραμπατ είτε ο Ελίασον, ενώ στην κορυφή θα παραταχθούν οι Τσούμπερ και Γκαρσία, χωρίς να αποκλείεται και ο Πινέδα να παίξει στη θέση του Τσούμπερ.