Παναιτωλικός - Λεβαδειακός 2-2: Τον... σκότωσε ο Πέντρο!

Παρότι ο Νίκας με δύο γκολ στο πρώτο μέρος (10' πέν., 43') έβαλε γερές βάσεις για διπλό παραμονής στο Αγρίνιο, ο Πέντρο είχε ισάριθμες απαντήσεις στην επανάληψη (60', 114' πεν.) και έσωσε τον βαθμό αλλά και την κατηγορία για τον Παναιτωλικό. Δοκάρι είχε ο Βρακάς στο 13', πολλή δουλειά για το VAR

Παναιτωλικός - Λεβαδειακός 2-2: Τον... σκότωσε ο Πέντρο!

Το λες και... αυτοχειρία αυτό που έκανε ο Λεβαδειακός. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων στο α' μέρος με τον Νίκα (10' πεν., 43'), ωστόσο στην επανάληψη ο Ζοάο Πέντρο που πέρασε ως αλλαγή, χτύπησε δις (60', 114' πεν.) και έδωσε τον βαθμό στον Παναιτωλικό, ο οποίος εξασφαλίζει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- την παραμονή.

Τεράστιος βαθμός για τα «καναρίνια» στο 90+14' που τον φέρνει αγκαλιά με την εξασφάλιση της παραμονής και βάζει φρένο στις πέντε σερί ήττες!

Από την άλλη, ο Λεβαδειακός έχασε πολύ σημαντική ευκαιρία να πάρει χρυσό τρίποντο και να βρεθεί στο -1 από τη Λαμία.

Πλέον, ούσα στο -3 από την γραμμή του υποβιβασμού, η ομάδα της Βοιωτίας καλείται να κάνει υπερπροσπάθεια στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια για να σώσει την κατηγορία.

Χτύπησε με Νίκα

Το παιχνίδι στο Αγρίνιο ξεκίνησε με πολύ υψηλό ρυθμό. Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι αλλά στις δύο καλές στιγμές που τους παρουσιάστηκαν, δεν βρήκαν εστία. Αρχικά με τον Χοχούμη στο 2' που αστόχησε μέσα από την περιοχή και στο 4' με τον Κολοβό.

Κάπου εκεί, ο Λεβαδειακός πήρε μέτρα και μόλις στο 6' κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Βρακά από τον Μάρτενσον. Μάλιστα, χρειάστηκε η επιβεβαίωσε από το VAR για το αν υπήρχε οσφάιντ στη φάση. Τελικά, στο 10' ο Νίκας εκτέλεσε και νίκησε τον Ανέστη για το 0-1.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι Βοιωτοί άγγιξαν και το 0-2 με τον Βρακά, το σουτ του οποίου σταμάτησε στο δοκάρι! Με την ψυχολογία υπέρ των «πράσινων», ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο είτε ο Γκροφ σταματούσε τις προσπάθειες (Καρέλης 19', Κολοβός 28'), είτε οι επιλογές στο τελευταίο μισό δεν ήταν καλές.

Τελικά, το ημίχρονο έκλεισε με ιδανικό τρόπο για τον Λεβαδειακό. Νίκας και Γερεμέγεφ άλλαξαν τη μπάλα με τον τελευταίο να σεντράρει και τον πρώτο με κεφαλιά να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του (και τα δικά του) στο 43'.

Είχε απαντήσεις ο Πέντρο

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι με τον Καρέλη αλλά τελικά το VAR δικαίωσε τις φωνές των ανθρώπων του Λεβαδειακού με τον Σιδηρόπουλο να δίνει «θέατρο» στην προσπάθεια του Κρητικού φορ.

Παρά το 0-2 και την αλλαγή του Πετράκη με τον Σαχπεκίδη για να θωρακίσει τα άκρα του, ο Λεβαδειακός ήταν εκείνος που έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 54' με τον Νίκα, όταν σε φάση διαρκείας σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά τον σταμάτησε ο Ανέστης.

Τελικά η αλλαγή του Γιάννη Αναστασίου, τον δικαίωσε στο 60'. Ο Ζοάο Πέντρο βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Ντίας, μείωσε σε 2-1 στο 60'.

Το τελευταίο κομμάτι του αγώνα επεφύλασσε φινάλε θρίλερ καθώς τα 7 λεπτά καθυστερήσεων έγιναν 12 με την ένταση να κυριαρχεί και τις διακοπές να διαδέχονται η μία την άλλη όπως και κίτρινες κάρτες για να υπάρξει πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων σε ανατροπή του Μάρτενσον. Στο 13ο λεπτό, ο Ζοάο Πέδρο το εκτέλεσε εύστοχα ισοφαρίζοντας για το τελικό 2-2.

Η ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Παναιτωλικός - Λεβαδειακός 2-2

Έδρα: Γήπεδο Παναιτωλικού (Αγρίνιο)

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδ/ησου)

Σκόρερ: 60', 114' πεν. Πέντρο - 10' πεν., 43' Νίκας

Κάρτες: Χουχούμης, Αποστολάκης - Νίκας, Σαχπεκίδης, Γιαννιώτας, Γκροφ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γ. Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Χουχούμης (67' Ντουάρτε), Στάγιτς, Λάρσον, Μάρτενσον, Ντίας (81' Μπουζούκης), Χουάμπι, Μόρσει (67' Σενγκέλια), Κολοβός, Καρέλης (81' Βοϊλης).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γ. Πετράκης): Γκροφ, Παζ, Βινίσιους (65' Τζιμόπουλος), Λιάγκας,Τσάπρας, Μεχία, Χάμοντ (82' Μπελμόντ), Νίκας, Γιαννιώτας (82' Παναγιώτου), Γερεμέγιεφ (90' Σακό), Βρακάς (46' Σαχπεκίδης).