Ιωνικός - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1: «Διπλό» παραμονής με Μορέιρα

Ο ΠΑΣ πήρε την πρώτη νίκη της ιστορίας του στη Νεάπολη (1-0) και ήταν από «χρυσάφι». Σκόρερ ο Μορέιρα, σε θέση παραμονής οι Ηπειρώτες, πολύ δύσκολα για τον Ιωνικό. 

Ιωνικός - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1: «Διπλό» παραμονής με Μορέιρα

Ουσιαστικός ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να νικήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του (μετά από 17 ματς) στη Νεάπολη τον Ιωνικό με 1-0 και χάρη στο γκολ του Μορέιρα έκανε τεράστιο βήμα για τη σωτηρία του. Ενώ ο Ιωνικός είναι πλέον σε δυσχερέστατη θέση, μένοντας προτελευταίος στη βαθμολογία. Δοκάρι για τους γηπεδούχους με τον Ρομάο στο 87', ένταση στο φινάλε.

Σε εντυπωσιακή ατμόσφαιρα από σχεδόν 4.000 οπαδούς του Ιωνικού οι γηπεδούχοι (χωρίς τον τιμωρημένο Φαντιγκά) θέλησαν να μπουν δυναμικά και απείλησαν από στατικές φάσεις, με εκτελέσεις του Βαλεριάνου. Στο 6’ ο Σεμπά, στο 15’ ο Μάντζης και στο 25’ ο Τσιγκρίνσκι δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο με κεφαλιές και έκτοτε ο ΠΑΣ (με πολλές απουσίες) ισορρόπησε και πήρε κάποια μέτρα στο γήπεδο. Απείλησε μόνο μία φορά με άστοχο σουτ του Παμλίδη στο 38’ και κράτησε μακριά τους κινδύνους από τον Τσιντώτα, ο οποίος επενέβη στο 42’ σε σουτ του Σεμπά. Ένα ματς νευρικό και με πολλή τακτική που δίκαια πήγε ισόπαλο στην ανάπαυλα.

Δίχως αλλαγές μπήκαν οι ομάδες στο δεύτερο μέρος, αλλά πολύ γρήγορα ο Τσιντώτας που είχε πρόβλημα στον αχίλλειο δεν μπόρεσε να συνεχίσει και αντικαταστάθηκε από τον Αθανασίου. Στο 51' η πρώτη του προσπάθεια ήταν να μπλοκάρει πριν προλάβει από κοντά ο Μάντζης να σουτάρει, ενώ στο 53' μπλόκαρε το σουτ του φορ του Ιωνικού. Το ματς είχε την ίδια εικόνα, με τον Γρηγορίου να ψάχνει μεγαλύτερη επιθετικότητα βάζοντας τον Ελευθεριάδη.

Στο 64' όμως ο ΠΑΣ βρήκε το γκολ με τον Μορέιρα που σούταρε εύστοχα μετά την απόκρουση του Χουτεσιώτη στο σουτ του Πήλιου. Αμέσως μετά ο Τζίμας είχε μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο τέρμα, ενώ στο 67' ο Αθανασίου έκανε σωτήρια επέμβαση σε μακρινό σουτ του Κάνιας. Στο 75' ο Ελευθεριάδης από καλή θέση δεν μπόρεσε με γυριστό να βρει στόχο.

Το ματς είχε πολλές διακοπές και τραυματισμούς, ο Γρηγορίου υποχρεώθηκε σε αναγκαστικές αλλαγές και πήγε σε 4-4-2 για την ισοφάριση. Σε αντεπίθεση του ΠΑΣ στο 84' ο Μπάλαν πέρασε στον Μορέιρα κι αυτός στον Τζίμα που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Μορέιρα υποδείχτηκε οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε. Η φάση ελέγχθηκε και στο στούντιο. Στο 87' η σέντρα σουτ του Ρομάο βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι σε μεγάλη ευκαιρία για τον Ιωνικό. Στο 93' οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Ροσέρο, ενώ στην ίδια φάση ο Ελευθεριάδης σούταρε χωρίς να βρει στόχο. Στα τελευταία λεπτά υπήρξαν μεγάλες εντάσεις και νεύρα, κάτι που διευκόλυνε τον ΠΑΣ με αποβολή του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ιωνικός κ. Τσιριγώτη.

Μικρογραφία

Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Γήπεδο: Νεάπολης

Σκόρερ: 64' Μορέιρα 0-1

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)

Κίτρινες: 78' Ρομαό, 90' Βαλεριάνος, 90'+6 Μύγας - 24’ Τζίνο, 66' Λιάσος, 90'+2' Μπάλαν, 90'+6' Παμλίδης, 90'+8' Ροσέρο, 90'+10' Αθανασίου

Συνθέσεις

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Βαλεριάνος, Κάνιας, Σάκιτς, Μασάς (71 λ.τ. Λοβέρα), Γούλερι (59' Ελευθεριάδης), Σεμπά (76' λ.τ. Μάνος), Μάντζης

ΠΑΣ Γιάννινα: Τσιντώτας (49' λ.τ. Αθανασίου), Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Τζίνο, Λιάσος, Τζίμας, Μορέιρα (88' Ροσέρο), Παμλίδης, Μπάλαν (90'+8' Κόντε)