Ολυμπιακός: Η τρίτη και... φαρμακερή για Γκιγιέρμε

Ο Βραζιλιάνος χαφ δύο φορές έφτασε κοντά στο να κάνει νωρίτερα ντεμπούτο με τα ερυθρόλευκα, αλλά δεν έπαιξε λόγω... ανωτέρας βίας.

Ολυμπιακός: Η τρίτη και... φαρμακερή για Γκιγιέρμε

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και στο... γήπεδο ο Γκιγιέρμε. Ο Βραζιλιάνος «κόφτης» θα κάνει ντεμπούτο απόψε (21.30) στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό και είναι δεδομένο ότι τη σημερινή βραδιά την περίμενε αρκετό καιρό.

Ο Γκιγιέρμε θα πάρει φανέλα βασικού και δίπλα του – εκτός απροόπτου – θα έχει τον Θανάση Ανδρούτσο. Γιατί δεν έχει «γράψει» ακόμη λεπτό συμμετοχής και φτάσαμε τέλη Σεπτεμβρίου να πάρει χρόνο ίσως στο πιο αδιάφορο παιχνίδι του Ολυμπιακού μέχρι στιγμής;

Επειδή, ο Πέδρο Μαρτίνς ήθελε να του δώσει σταδιακά αγωνιστικό και κατ’ επέκταση δεν του «κάθισαν» η εξέλιξη δύο παιχνιδιών για να τον έριχνε νωρίτερα στη «μάχη». Ο Γκιγιέρμε που ήρθε από την Λα Κορούνια έχοντας κάνει κανονικά προετοιμασία, θα μπορούσε να «συστηθεί» στο ερυθρόλευκο κοινό εδώ και δύο εβδομάδες...

Δύο φορές έφτασε κοντά στο να κάνει ντεμπούτο. Η πρώτη ήταν στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης που πήγε να μπει στο 67’, είχε βρεθεί ήδη στην πλάγια γραμμή δίπλα στον 4ο διαιτητή για να πάρει θέση, αλλά εκείνη τη στιγμή ο Τόνσο ισοφαρίζει σε 1-1 και ο Μαρτίνς παίρνει πίσω την αλλαγή, θέλοντας να δώσει περισσότερη επιθετική πνοή στον Ολυμπιακό.

Η δεύτερη φορά ήταν στο ματς της Ν. Σμύρνης με τον Πανιώνιο. Σκόπευε, ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα, να του έδινε χρόνο συμμετοχής. Βλέποντας ότι η ομάδα του στο πρώτο 20λεπτο είχε την κυριαρχία του ματς και είχε κλείσει τον Πανιώνιο στα καρέ του, θα έβρισκε αργά ή γρήγορα δίχτυα.

Ο Μαρτίνς είχε μιλήσει με τον Γκιγιέρμε στο ημίχρονο, όπως και με όλους τους αναπληρωματικούς, τονίζοντάς τους ότι όλοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι για να μπουν στο δεύτερο 45λεπτο.

Ο Βραζιλιάνος λοιπόν σηκώθηκε για προθέρμανση, αλλά ουσιαστικά... κάηκε στο ζέσταμα, καθώς όσο κυλούσε το ματς, ο Ολυμπιακός δεν έλεγε με τίποτα να βρει λύση στο επιθετικό κομμάτι και αναγκάστηκε ο Μαρτίνς να ρίξει στη μάχη ό,τι επιθετικό όπλο διέθετε. Και Χασάν, και Νάτχο και Λάζαρο...

Αν ο Ολυμπιακός είχε ανοίξει το σκορ γύρω στο 60-65’, τότε ο Γκιγιέρμε θα έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο για να «δέσει» ακόμα περισσότερο την αμυντική λειτουργία των Πειραιωτών.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά φτάσαμε 27 Σεπτεμβρίου για να πάρει το «βάπτισμα του πυρός» ο Βραζιλιάνος και να στείλει μήνυμα στον προπονητή του ότι μπορεί να τον υπολογίζει ακόμη και για βασικό, αν όχι με τον ΠΑΟΚ, τουλάχιστον στα ματς με Μίλαν και ΑΕΚ.