Ολυμπιακός: Το ξενέρωμα και οι ξερόλες

Ο Ολυμπιακός στο τέλος της σεζόν είναι μία ομάδα που δεν πιστεύει ότι μπορεί. Πιστεύει μόνο ότι κάτι θα γίνει ή δεν θα κάνει και τελικά θα χάσει. Όπως χαμένοι είναι και οι σεναριογράφοι, αλλά ο Ολυμπιακός παραέχει ασχοληθεί με δαύτους

Ολυμπιακός: Το ξενέρωμα και οι ξερόλες

Στον Ολυμπιακό του φινάλε μίας ολόκληρης σεζόν να πάει και να μην γυρίσει, δεν υπάρχει πλέον ίχνος πίστης. Στο μόνο που πιστεύουν είναι ότι κάτι θα συμβεί και κάτι δεν θα κάνουν σωστά. Κι ότι δεν θα νικήσουν. Ή τώρα τελευταία δεν θα πάρουν καν ισοπαλία.

Φρεσκάρισμα έγινε στην Θεσσαλονίκη. Εγωισμός υποτίθεται ότι έπρεπε να βγει. Κίνητρα υπήρχαν, ακόμη και σε επίπεδο αντίδρασης ή πειστηρίων για το ρόστερ της νέας σεζόν. Για να δείξουν ότι αξίζουν να παραμείνουν σε αυτό.

Σίγουρα δεν φταίνε μόνον οι παίκτες. Αλλά μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν και εκείνοι. Δεν είναι μόνο ο κακός έως τραγικός σχεδιασμός, οι αλλαγές προπονητών, η έχθρα του συλλόγου με τους φορείς, το παρασκήνιο, οι διαιτησίες. Είναι και αυτά φυσικά, αλλά όχι μόνον αυτά.

Ο Ολυμπιακός στο τέλος της περιόδου είναι μία ομάδα που έχει ξενερώσει τον ίδιο τον εαυτό της. Μπαίνει στο γήπεδο και περιμένει ότι κάτι θα στραβώσει. Θα φάει γκολ από κόρνερ, θα φάει αυτογκόλ, θα δώσει ασίστ στους αντίπαλους, θα κάνει απίθανα λάθη μπροστά και πίσω. Είναι μία ομάδα που θα μπει κοιμισμένη στους αγώνες της ή θα τους τελειώσει με τον χειρότερο τρόπο. Όπως με τον Άρη, όταν μείωσε στο 70' και μέχρι το 98' έκανε μία ευκαιρία, αυτή με τον Ελ Αραμπί. Θα φάει και τις «πιστολιές» της όπως έφαγε με τον Μάσα, αλλά θα βάλει κι εκείνη το «πιστόλι στον κρόταφο». Και τελικά θα χάσει. Τα ματς και τους στόχους. Το ένα μετά το άλλο, τον έναν μετά τον άλλον.

Έχει ακόμη τέσσερις αγώνες μπροστά, αλλά ακόμη και αυτό το +3 απέναντι σε αυτόν τον ΠΑΟΚ μοιάζει ότι μπορεί να χαθεί με κάποιον πιθανό ή απίθανο τρόπο. Και πώς να πείσει κανείς αυτό το γκρουπ ότι θα πρέπει να πετύχει έστω το μίνιμουμ. Ότι θα πρέπει ο Ολυμπιακός να τερματίσει τρίτος. Είναι περίπου βέβαιο ότι κι οι ίδιοι πιστεύουν ότι ακόμη και τρίτοι να βγουν, θα πάρει ο ΠΑΟΚ το Κύπελλο και θα μείνουν έξω από το Europa. Είναι περίπου βέβαιο ότι κι οι ίδιοι πιστεύουν πως ακόμη και να χάσει ο ΠΑΟΚ το Κύπελλο, θα έχουν μείνει τέταρτοι στο πρωτάθλημα.

Η επόμενη σεζόν έχει ήδη αρχίσει για τον Ολυμπιακό σε επίπεδο σχεδιασμού, όπως φαίνεται με τις επαφές και τις αφίξεις στο θέμα προπονητή. Η τωρινή σεζόν μακάρι να είχε ήδη τελειώσει για μία ομάδα που έχει απογοητεύσει τον κόσμο της, ακόμη και τον εαυτό της.

Μπράβο στον Άρη που έχει κόψει οκτώ βαθμούς φέτος από τον Ολυμπιακό και που έκανε ατμόσφαιρα ντέρμπι μίσους σε αυτό το 2-1. Έτσι άλλωστε γίνεται σε όλα τα φιλικά, ανάμεσα σε ομάδες με τόσο στενές σχέσεις. Τουλάχιστον θα σταματήσουμε να ακούμε τις αηδίες από τους ξερόλες. Ή μήπως όχι; Αλλά αυτό είναι το τελευταίο που πρέπει να απασχολεί τον Ολυμπιακό ενόψει της προσπάθειας για να ξαναγίνει το ταχύτερο δυνατό η πανίσχυρη ομάδα. Αυτή που μια ζωή έχει μάθει να ξενερώνει τους άλλους και όχι τον εαυτό της.